r
Nosalty Logó

Djuveč rizs fasírtgolyóval

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Djuveč rizs fasírtgolyóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Djuveč rizs

Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Djuveč rizs

Összesen 2927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Djuveč rizs

Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2328 micro
  • β-crypt
    618 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5869.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    3253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    571 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    985 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    6983 micro
  • β-crypt
    1853 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1315 micro
Összesen 2927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Fasírt

Djuveč rizs

Elkészítés

Fasírt

  1. A darált sertéshúst egy tálba rakjuk, majd hozzáadjuk az apróra fölvágott vöröshagymát és fokhagymát, kiskanál mustárt.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, megszórjuk fűszerpaprikával. Az egy tojást, majd a vízben megáztatott és kinyomkodott zsemlét is hozzáadjuk.
  3. Jól összegyúrjuk, egynemű masszát alkotunk belőle.
  4. Kis golyókat formázunk kb. egy evőkanál mennyiségű masszából, majd zsemlemorzsában hempergetjük meg őket.
  5. Napraforgó olajban közepes hőfokon kisütjük.

Djuveč rizs

  1. Egy serpenyőben fölmelegítjük az olajat. Rászórjuk az apróra fölvágott hagymát és a fölvágott paprikakockákat, együtt sütjük, és amikor már a hagymának kezd egy kis színe lenni, akkor beletehetjük a rizst, fokhagymát, jól összekeverjük.
  2. A paradicsompürét és az ajvárt is hozzáadjuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk.
  3. Fölöntjük vízzel, kb. másfélszer annyival, mint a rizs mennyisége.
  4. Őrölt borssal fűszerezzük, majd a húsleveskockát, sót és a cukorborsót, petrezselyem zöldjét is hozzáadjuk.
  5. Egy födővel letakarjuk, és forrás után lassú tűzön készre főzzük.
  6. Jó étvágyat.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3024
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Djuveč rizs fasírtgolyóval
Éva házias konyhája 159 recept

Djuvec rizs régóta ismert étel a családunkban, de valamiért feledésbe került, nem készült nálunk már nagyon rég. Talán mert mindig új recepteket próbálok ki, és ezért. Mostanában viszont többször előkerülnek a régi ételek, ízek nálam, és újból készítem őket. A djuvec rizst kínálhatjuk bármilyen sülttel, mert nagyon finom, fűszeres, és az ajvártól csípős ízvilága van. Legtöbbször fasírttal szoktam készíteni, ami szintén egy hagyományos étel.

Hozzávalók

Fasírt

Djuveč rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...