r
Nosalty Logó

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Díszített focaccia sajtkrémes alappal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Focaccia tészta

Sajtkrém, feltétek

710
Kalória
22.2g
Fehérje
77.8g
Szénhidrátok
35.7g
Zsír
117.6g
Víz
75.8g
Koleszterin
8g
Rost
4.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Focaccia tészta

Sajtkrém, feltétek

Összesen 710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Focaccia tészta

Sajtkrém, feltétek

Összesen 2835 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Focaccia tészta

Sajtkrém, feltétek

Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5526.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    2537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    470.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 2835 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

Focaccia tészta

  1. A langyos víz felében futtassuk fel az élesztőt. A két fajta lisztet szitálhatjuk is, egy tálban mérjük ki. Adjuk hozzá a sót, fokhagymaport, oregánót.
  2. A felfutott élesztőt öntsük hozzá, az olajat mérjük ki, öntsük a többi hozzávalóhoz, és a maradék vízzel dagasszunk könnyű tésztát.(Ha kevés a víz, adjunk még keveset hozzá.)
  3. Mikor szép sima a felszíne a tésztának, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni langyos helyen, kb. 1 órát.
  4. Miután megkelt, egy nagy gáztepsi közepére formáljuk meg, nyújtsuk ki tetszőleges nagyságúra, inkább hosszabbra. Kenjük meg a sajtkrémmel. Majd jöhet rá kedvünk szerint a díszítés.
  5. Rozmaringágat fektessünk rá, ezt körbetesszük különféle zöldségekkel, főtt tojással kedvünk szerint. 200 C-fokos sütőben süssük készre. Akkor jó, ha a focaccia alja már színt kapott. Tetszőlegesen felvágjuk, és tálaljuk, jó étvágyat!!

Sajtkrém, feltétek

  1. A sajtkrémhez a reszelt sajtot és a margarint mérsékelt lángon összeolvasztjuk. A feltétet tetszés szerint felhasználjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ízek jól harmonizálnak! Reggelire, ebédre, de vacsorára is jó választás!! :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

72 órás focaccia

A focaccia, akárcsak a pizza, szintén lisztből, vízből és élesztőből készül, ízesítése és felhasználása viszont rengetegféleképpen variálható. Titka a jó minőségű ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!