Diósguba-torta madártejkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
Gubához:
-
125g kifli349 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
38g dió245 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Krémhez:
-
20g tojássárgája64 kcal
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
19 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
Tetejére:
-
75g habtejszín219 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
7g dió43 kcal
Összesen
1759
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
Gubához:
-
500g kifli1395 kcal
-
800g tej448 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g dió981 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Krémhez:
-
80g tojássárgája258 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
Tetejére:
-
300g habtejszín876 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
26g dió170 kcal
Összesen
7032
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
Gubához:
-
17.8g kifli50 kcal
-
28.5g tej16 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
5.3g dió35 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Krémhez:
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
Tetejére:
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
0.9g dió6 kcal
Összesen
252
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 455 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.8 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 118.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 689 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
1759
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.3 g
Zsír
-
Összesen 445.2 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 2065 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8458.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 2682 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 1820 mg
-
Nátrium 3262 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 615.2 g
-
Cukor 335 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 473.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2809 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 331 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 836 micro
-
Kolin: 1215 mg
-
Retinol - A vitamin: 2754 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 658 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1360 micro
Összesen
7032
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
Gubához:
-
10 db kifli
-
8 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg vaj
-
1 kávéskanál szegfűszeg
Krémhez:
-
4 db tojássárgája
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg cukor
-
10 dkg vaj
Tetejére:
-
3 dl habtejszín
-
1 ek porcukor
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
Gubához:
- Kifliket felkarikázzuk.
- Tejet és a vajat összemelegítjük.
- Tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük. Majd lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.
- Darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.
- Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.
- Kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd készre sütjük.
Krémhez:
- Tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
- Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
- Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.
- Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
Tetejére:
- Tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatinfixszel.
- Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.
- Díszítésnek megszórjuk darált dióval.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1316
- Feltöltés dátuma: 2015. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Testvérem születésnapjára készítettem el ezt a tortát.