r
Nosalty Logó

Diósguba-torta madártejkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Diósguba-torta madártejkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 7032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    445.2 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    2065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8458.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2682 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    3262 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.2 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2809 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 7032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Gubához:

  1. Kifliket felkarikázzuk.
  2. Tejet és a vajat összemelegítjük.
  3. Tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük. Majd lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.
  4. Darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.
  5. Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.
  6. Kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd készre sütjük.

Krémhez:

  1. Tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
  2. Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
  3. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.
  4. Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.

Tetejére:

  1. Tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatinfixszel.
  2. Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.
  3. Díszítésnek megszórjuk darált dióval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1320
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diósguba-torta madártejkrémmel
Salamon Csilla 1203 recept

Testvérem születésnapjára készítettem el ezt a tortát.

Hozzávalók

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...