r
Nosalty Logó

Diósguba-torta madártejkrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Diósguba-torta madártejkrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

1759
Kalória
36.3g
Fehérje
153.8g
Szénhidrátok
111.3g
Zsír
118.3g
Víz
516.3g
Koleszterin
5.5g
Rost
83.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 7032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Gubához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    445.2 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    2065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8458.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2682 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    3262 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.2 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    473.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2809 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 7032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

Gubához:

  1. Kifliket felkarikázzuk.
  2. Tejet és a vajat összemelegítjük.
  3. Tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük. Majd lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.
  4. Darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.
  5. Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.
  6. Kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd készre sütjük.

Krémhez:

  1. Tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
  2. Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
  3. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.
  4. Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.

Tetejére:

  1. Tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatinfixszel.
  2. Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.
  3. Díszítésnek megszórjuk darált dióval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Testvérem születésnapjára készítettem el ezt a tortát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!