r
Nosalty Logó

Diós-parmezános fasírt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Wendy
Diós-parmezános fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2156 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 541 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5762.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2321 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3083 micro
Összesen 2156 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát.
  3. A petrezselymet felvágjuk apróra, a diót durvára vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  4. Összedolgozzuk a darált húst, a zsemléket, a felaprózott petrezselymet, a megfonnyasztott hagymát, áttört fokhagymát, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, sót és borsot, a durvára vágott diót és a sajtot.
  5. Egy mélyebb tepsit kiolajozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A masszából hosszúkás cipót formálunk és a tepsibe tesszük.
  6. Sütőben megsütjük.
  7. Tálaláskor a tetejét a dióval, és az apróra vágott bazsalikommal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4955
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Ajánló

Hidegen is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén Lajos Mari recept egy kis módosítással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...