r
Nosalty Logó

Diós-mazsolás muffin fehér- és tejcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mazsolás muffin fehér- és tejcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 6735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    350 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11597.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1942 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3395 mg
  • Nátrium
    5336 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.7 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 6735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát átöblítjük, majd beáztatjuk forró rumaromás vízbe, 1-2 órára (természetesen a víz majd ki fog hűlni).
  2. Az egész tojásokat, csapott kávéskanál sót, cukort és a vaníliás cukrot gyors fokozaton géppel (habverő fejjel) krémesre keverjük. Közben hozzáadjuk az étolajat, majd a joghurtot is. Lassabb fokozaton hozzákeverjük a lisztet, sütőport, fahéjat és a diós tölteléket (több gyártó gyártja, régen dejó néven lehetett kapni). Újra gyors fokozatra kapcsolva egynemű (nem csomós), habos tésztát keverünk.
  3. Lassú fokozaton hozzákeverjük a már lecsöpögtetett mazsolát és az apróra vágott kétféle csokoládét, vigyázva, hogy a gép ne törje össze sem a tésztát, sem a csokit és a mazsolát.
  4. Ebből a tészta mennyiségből 20-24 db muffin jön ki. Egyenletesen szétosztjuk a muffin formákba, kb annyit rakjunk egy formába, 3/4 magasságig érjen, ne folyjon mellé, mert a kifolyt tészta sütés közben megég, kellemetlen szaga lesz.
  5. Előmelegített sütőben 25-28 percig sütjük 170-180 °c-on, alsó-felső sütést kiválasztva. Ha papírkosarakat használunk, azt is helyezzük a muffin sütő formába, magában nem fogja megtartani a tésztát. Ha teljesen kihűlt, könnyen lefejthető a papírkosár.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1009
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 29.

Ajánló

Ennél  a receptnél sem érdemes a sütőajtót kinyitni 20 percig. Tűpróba helyett inkább nyomjuk meg a muffin tetejét, ha már nem marad benne az ujjunk nyoma, akkor kész. Sajnos az olvadt csoki mindig rajta fog maradni a tű hegyén, és azt a látszatot kelti, hogy még nyers a muffin.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyen elkészíthető tartalmas desszert, de önállóan is megállja helyét reggelire, tízóraira. A felhasznált diótöltelék egészséges, mert a dió mellett tartalmaz növényi csírákat és más olajos magvak őrleményét is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk