r
Nosalty Logó

Diós-mazsolás isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Diós-mazsolás isler
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 3603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal, és 1 órán át pihentetjük.
  2. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk, és kör alakú tésztaszaggatóval a tallérokat kiszúrjuk.
  3. 180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Menet közben a csokoládét olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral illatosítjuk.
  5. A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk.
  6. Olívaolajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2479
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom lett az isler. Most sütöttem először, de máris 4 adagban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...