r
Nosalty Logó

Diós-mascarponés répatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diós-mascarponés répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1799
Kalória
25.5g
Fehérje
169.5g
Szénhidrátok
115.4g
Zsír
200g
Víz
356.9g
Koleszterin
7.4g
Rost
111.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    2326 micro
  • β-karotin
    5685 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1799 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    461.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4857.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.9 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    800 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4627 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2337 micro
  • α-karotin
    9305 micro
  • β-karotin
    22740 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 7195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    399 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, a cukorral a legmagasabb fokozaton kb. 10 perc alatt habosra keverjük.
  2. Belekeverjük a vajat, majd fokozatosan a fűszerekkel, sóval, sütőporral elkevert lisztet, végül keverőlapáttal a diót és a répát.
  3. Egy kapcsos, kibélelt formában előmelegített 180 fokon sütjük kb. 45-50 percig. (Tűpróba!)
  4. A papírt lehúzzuk, hideg helyen teljesen kihűtjük, vízszintesen 2 felé vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. Krémhez a vajat habosra keverjük a porcukor felével, hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt a habfixálóval és a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a vajas-mascarponés krémbe.
  6. Tálalás előtt hideg helyen pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Röviden, tömören - Imádom! :D

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!