r
Nosalty Logó

Diós-mákos-mézes bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
titty27
Diós-mákos-mézes bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 9531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    455.8 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10714.4 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    4546 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1439 mg
  • Foszfor
    3933 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1259.1 g
  • Cukor
    717 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 9531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: a vajat/margarint megpuhítjuk (nem olvasztjuk), azután a liszttel, a porcukorral, szétmorzsolt élesztővel és a tejjel összedolgozzuk; 4 részre osztjuk, majd fél órára hűvös helyre tesszük letakarva.
  2. Diós töltelék elkészítése: a diót és a mézeskalácsot ledaráljuk, a tejet a cukorral és a baracklekvárral felforraljuk, beleszórjuk a diót, a mazsolát, a citromhéjat és a mézeskalácsot. Jól elkeverjük. Ha híg lenne, akkor főzzük még egy kicsit, ha sűrű, kevés tejet adunk hozzá.
  3. Mákos töltelék elkészítése: a ledarált mákot és a mazsolát belekeverjük a tejből, mézből, cukorból és baracklekvárból készült szirupba. Jól elkeverjük, kissé forraljuk keverés mellett.
  4. 30 perc után a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kettőt diós, kettőt mákos töltelékkel töltünk. Feltekerjük, tepsibe tesszük, és vékonyan megkenjük tojással, majd másnap reggel újra megkenjük tojással, kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9114
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos-mézes bejgli
titty27 4 recept

Keresztanyám szakácskönyvében bukkantam rá erre a receptre. Megtetszett, elkértem tőle. Ajánlom a kezdő bejglikészítőknek is!

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...