r
Nosalty Logó

Diós-mákos-kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós-mákos-kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Összesen 7868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Összesen 335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    329.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11021.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    3240 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    3443 mg
  • Nátrium
    2733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1056.2 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    893 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 7868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Elkészítés

A tésztához

  1. Minden hozzávalót előkészítünk egy félórával korábban, hogy minden szobahőmérsékleten legyen.
  2. 1 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy tk cukrot és lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba, a vajat félig felolvasztjuk, ha az alja megolvadt, levesszük a lángról, és elkavarjuk.
  3. A 3 tojássárgáját felverjük a cukorral és egy kevés tejjel, a liszt közepébe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojásos tejet és a puha vajat, a sót a liszt szélére szórjuk, hogy ne találkozzon direktbe az élesztővel, majd egy kanállal kezdjük beledolgozni a lisztet, apránként adagolva a maradék tejet. Majd tovább gyúrjuk kézzel, amíg az edény aljától elválik a tészta. A kezünket belisztezzük, lepucoljuk róla a tésztát, és két egyenlő részre osztjuk.
  4. Külön tálba helyezzük, letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd leforrázzuk a darált diót és darált mákot a 40-40 ml tejjel, még forrón hozzákavarunk egy diónyi vajat és 1-1 ek baracklekvárt mindkét töltelékhez. Ízesítjük vaníliával és reszelt citromhéjjal. A kakaót is elkavarjuk a vajjal és a porcukorral, rövid időre lángra tesszük, hogy kenhető masszát kapjunk.
  6. Ha a tészta megkelt, egyenként kinyújtjuk, az elsőt fél ujjnyi vastagra, ebből 3 téglalapot vágunk, elkenjük rajta a tölteléket, és egyenként felsodorjuk, mint a bejglit. Vigyázzunk, a szélét ne kenjük meg, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  7. Hármas fonással megformázzuk, tepsibe tesszük, és újra kelesztjük 15-20 percet.
  8. Addig megformázzuk a másik kalácsot, ebbe nem teszünk tölteléket, ezért 3 rudat sodruk, és ezt is hármas fonással megfonjuk.
  9. Tojásfehérjével lekenjük, és ha megkeltek, együtt a kettőt megsütjük előmelegített sütőben, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben (25x11 cm).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x11
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4670
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos-kakaós kalács
Csiki Piroska 230 recept

Ebből a mennyiségből két kalácsot sütöttem, csak az egyik töltött, a másik sima. A sima kalácshoz adtam 1 púpozott ek thang zongot és 1 ek lisztet pluszba. Ha a kalácsok megsültek, lekenhetjük cukros tejjel, és pár percig hagyjuk a lezárt, de még forró sütőben.

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...