r
Nosalty Logó

Diós-mákos-kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós-mákos-kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Összesen 7868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Összesen 335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    329.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11021.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    3240 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    3443 mg
  • Nátrium
    2733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1056.2 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    893 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 7868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Elkészítés

A tésztához

  1. Minden hozzávalót előkészítünk egy félórával korábban, hogy minden szobahőmérsékleten legyen.
  2. 1 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy tk cukrot és lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba, a vajat félig felolvasztjuk, ha az alja megolvadt, levesszük a lángról, és elkavarjuk.
  3. A 3 tojássárgáját felverjük a cukorral és egy kevés tejjel, a liszt közepébe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojásos tejet és a puha vajat, a sót a liszt szélére szórjuk, hogy ne találkozzon direktbe az élesztővel, majd egy kanállal kezdjük beledolgozni a lisztet, apránként adagolva a maradék tejet. Majd tovább gyúrjuk kézzel, amíg az edény aljától elválik a tészta. A kezünket belisztezzük, lepucoljuk róla a tésztát, és két egyenlő részre osztjuk.
  4. Külön tálba helyezzük, letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd leforrázzuk a darált diót és darált mákot a 40-40 ml tejjel, még forrón hozzákavarunk egy diónyi vajat és 1-1 ek baracklekvárt mindkét töltelékhez. Ízesítjük vaníliával és reszelt citromhéjjal. A kakaót is elkavarjuk a vajjal és a porcukorral, rövid időre lángra tesszük, hogy kenhető masszát kapjunk.
  6. Ha a tészta megkelt, egyenként kinyújtjuk, az elsőt fél ujjnyi vastagra, ebből 3 téglalapot vágunk, elkenjük rajta a tölteléket, és egyenként felsodorjuk, mint a bejglit. Vigyázzunk, a szélét ne kenjük meg, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  7. Hármas fonással megformázzuk, tepsibe tesszük, és újra kelesztjük 15-20 percet.
  8. Addig megformázzuk a másik kalácsot, ebbe nem teszünk tölteléket, ezért 3 rudat sodruk, és ezt is hármas fonással megfonjuk.
  9. Tojásfehérjével lekenjük, és ha megkeltek, együtt a kettőt megsütjük előmelegített sütőben, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben (25x11 cm).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x11
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4689
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos-kakaós kalács
Csiki Piroska 230 recept

Ebből a mennyiségből két kalácsot sütöttem, csak az egyik töltött, a másik sima. A sima kalácshoz adtam 1 púpozott ek thang zongot és 1 ek lisztet pluszba. Ha a kalácsok megsültek, lekenhetjük cukros tejjel, és pár percig hagyjuk a lezárt, de még forró sütőben.

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék 1

Töltelék 2

Töltelék 3 (25 g)

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...