Diós-mákos-kakaós kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
58g tej32 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
14g vaj99 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelék 1
Töltelék 2
Töltelék 3 (25 g)
Összesen
985
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
33g friss élesztő35 kcal
-
460g tej258 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
6g só0 kcal
Töltelék 1
Töltelék 2
Töltelék 3 (25 g)
Összesen
7868
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
43g finomliszt156 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
19.8g tej11 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
0.3g só0 kcal
Töltelék 1
-
6.4g dió42 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
1.7g tej1 kcal
-
0.9g sárgabaracklekvár2 kcal
Töltelék 2
-
6.4g mák34 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
1.7g tej1 kcal
-
0.9g sárgabaracklekvár2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Töltelék 3 (25 g)
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
Összesen
335
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1377.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
985
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.2 g
Zsír
-
Összesen 329.9 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 125 g
-
Koleszterin 995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11021.3 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 409 mg
-
Kálcium 3240 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 1100 mg
-
Foszfor 3443 mg
-
Nátrium 2733 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1056.2 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 234.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1325 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 893 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 1296 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 859 micro
Összesen
7868
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 10.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1000 g finomliszt
-
80 g cukor
-
33 g friss élesztő
-
4.6 dl tej
-
3 db tojássárgája
-
110 g vaj
Töltelék 1
-
15 dkg dió
-
2 ek cukor
-
40 ml tej
-
1 ek sárgabaracklekvár
Töltelék 2
-
15 dkg mák
-
2 ek cukor
-
40 ml tej
-
1 ek sárgabaracklekvár
-
1.5 citromból nyert citromhéj
-
vanília ízlés szerint
Töltelék 3 (25 g)
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
50 g vaj
-
40 g porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Minden hozzávalót előkészítünk egy félórával korábban, hogy minden szobahőmérsékleten legyen.
- 1 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy tk cukrot és lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba, a vajat félig felolvasztjuk, ha az alja megolvadt, levesszük a lángról, és elkavarjuk.
- A 3 tojássárgáját felverjük a cukorral és egy kevés tejjel, a liszt közepébe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojásos tejet és a puha vajat, a sót a liszt szélére szórjuk, hogy ne találkozzon direktbe az élesztővel, majd egy kanállal kezdjük beledolgozni a lisztet, apránként adagolva a maradék tejet. Majd tovább gyúrjuk kézzel, amíg az edény aljától elválik a tészta. A kezünket belisztezzük, lepucoljuk róla a tésztát, és két egyenlő részre osztjuk.
- Külön tálba helyezzük, letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd leforrázzuk a darált diót és darált mákot a 40-40 ml tejjel, még forrón hozzákavarunk egy diónyi vajat és 1-1 ek baracklekvárt mindkét töltelékhez. Ízesítjük vaníliával és reszelt citromhéjjal. A kakaót is elkavarjuk a vajjal és a porcukorral, rövid időre lángra tesszük, hogy kenhető masszát kapjunk.
- Ha a tészta megkelt, egyenként kinyújtjuk, az elsőt fél ujjnyi vastagra, ebből 3 téglalapot vágunk, elkenjük rajta a tölteléket, és egyenként felsodorjuk, mint a bejglit. Vigyázzunk, a szélét ne kenjük meg, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
- Hármas fonással megformázzuk, tepsibe tesszük, és újra kelesztjük 15-20 percet.
- Addig megformázzuk a másik kalácsot, ebbe nem teszünk tölteléket, ezért 3 rudat sodruk, és ezt is hármas fonással megfonjuk.
- Tojásfehérjével lekenjük, és ha megkeltek, együtt a kettőt megsütjük előmelegített sütőben, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben (25x11 cm).
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 25x11
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4689
- Feltöltés dátuma: 2014. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Csiki Piroska
230 recept
Ebből a mennyiségből két kalácsot sütöttem, csak az egyik töltött, a másik sima. A sima kalácshoz adtam 1 púpozott ek thang zongot és 1 ek lisztet pluszba. Ha a kalácsok megsültek, lekenhetjük cukros tejjel, és pár percig hagyjuk a lezárt, de még forró sütőben.