r
Nosalty Logó

Diós krémes Lildik konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós krémes Lildik konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5814.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1730 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    1423 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1004 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 5584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a 4 dl tejjel sűrű pudingot főzünk, félretesszük hűlni. Begyújtjuk a sütőt.
  2. A tésztához a diót a liszttel, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és a sütőporral szárazon elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük az olajat, a tejet,a tojássárgákat a reszelt almával és hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. A tojásfehérjét felverjük, és óvatosan beleforgatjuk. Vajazott-lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük (közepes tepsiben).
  3. A megsült tésztát kettévágjuk, a krémmel megtöltjük, és a tetejére is kenünk krémet, amire darált diót szórunk, de tehetünk rá csokimázat, reszelt csokit, vagy akár csak porcukorral is meghinthetjük.
  4. A tészta nagyon puha, óvatosan dolgozzunk vele, viszont egy nagyon könyű, hamar kész sütink lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16152
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy kevés dióm, ami másra nem volt elég... Valahol olvastam egy bögrés mákosról, abbó sikerült ez a tészta. De mivel mi nagyon szeretjük a krémes sütiket, picit felturbóztam. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...