r
Nosalty Logó

Diós-kakaós-lekváros kevert süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-kakaós-lekváros kevert süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 3686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütihez

A tetejére

Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2292 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 3686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A tetejére

Elkészítés

A sütihez

  1. Az egész tojásokat az olvasztott margarinnal és a cukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet, sütőport, kakaóport, darált diót egy tálban jól összekeverjük, majd lassan a margarinos masszához adagoljuk, és a tejet is apránként hozzáadjuk.
  3. Teszünk bele 2 evőkanál lekvárt is, majd addig keverjük, míg teljesen sima tésztát nem kapunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, tűpróbáig! Ha kész, 5 percig pihentetjük a tepsiben, majd kivesszük, és levesszük róla a papírt, hűlni hagyjuk.
  5. Közben a tortabevonót kockákra törjük, és a 2 evőkanál olajon felolvasztjuk.
  6. Ha a tészta kihűlt, vékonyan kenünk a tetejére lekvárt, rátesszük az olvasztott tortabevonót, és megszórjuk darált dióval.
  7. Ha azt szeretnénk, hogy gyorsabban szilárduljon meg a teteje, akkor pár percre betehetjük a hűtőbe. Jó tudni viszont, ha szobahőmérsékleten szilárdul meg, akkor nem annyira törik, morzsálódik, mintha hűtőbe tennénk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 51379
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami gyorsat és finomat szerettem volna készíteni, és ez lett belőle. Finom, és nagyon egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók

A sütihez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...