r
Nosalty Logó

Diós guba vaníliasodóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Diós guba vaníliasodóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Guba

Vaníliasodó

528
Kalória
17.7g
Fehérje
51.1g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
43.6g
Víz
208.6g
Koleszterin
2.3g
Rost
26.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Guba

Vaníliasodó

Összesen 528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Guba

Vaníliasodó

Összesen 3179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Guba

Vaníliasodó

Összesen 161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5556 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1981 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    1977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 3179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

Guba

  1. A tejet melegítsük fel, keverjük bele a cukrot, a citrom- és narancshéjat, a tojássárgáját és a rumot. Öntsük rá a felkockázott kiflikre, és várjuk meg, míg jól magába szívja. A diót szórjuk rá a kiflikre, és jól keverjük össze.
  2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a diós keverékkel.
  3. A kész masszát adagoljuk bele az előzőleg kivajazott és prézlivel beszórt muffinformákba. Süssük sütőben 180°C fokon kb. 20-25 percig.

Vaníliasodó

  1. A sodóhoz a tejet rakjuk föl melegedni. A tojássárgájákat keverjük simára a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a vaníliaaromával, majd öntsünk hozzá egy kevés langyos tejet, így kiegyenlítve a hőmérsékletbeli különbséget.
  2. Ezt a keveréket öntsük hozzá a többi tejhez, és főzzük kis lángon folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik.
  3. A megsült kis gubahalmokat a kész sodóval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A diós guba az egyik olyan alapédességünk, ami az ünnepekkor ugyanúgy megállja a helyét, mint egy átlagos hétvégén. A vaníliasodón kívül házi lekvárral tálalva vagy porcukorral meghintve is isteni finom - sosem lehet belőle eleget készíteni, az biztos!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kekszes-pudingos szelet

A tiramisu korszak előtt is létezett házi krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a desszertek. Nagy ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!