Diós bejgli ahogy Cintia készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petrőcz Cintia
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához (4 rúdhoz)
-
43g finomliszt158 kcal
-
13g vaj93 kcal
-
9g disznózsír78 kcal
-
4g porcukor17 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
9g tej5 kcal
A töltelékhez
-
45g dió296 kcal
-
18g cukor71 kcal
-
4g méz13 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
14g tej8 kcal
-
6 kcal
-
8g mazsola25 kcal
A kenéshez
-
2g tojássárgája5 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
Összesen
796
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához (4 rúdhoz)
-
520g finomliszt1893 kcal
-
156g vaj1119 kcal
-
104g disznózsír938 kcal
-
52g porcukor201 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
104g tej58 kcal
A töltelékhez
-
544g dió3558 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
50g méz152 kcal
-
12g fahéj30 kcal
-
162g tej91 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g mazsola299 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
9553
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához (4 rúdhoz)
-
23.9g finomliszt87 kcal
-
7.2g vaj51 kcal
-
4.8g disznózsír43 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
4.8g tej3 kcal
A töltelékhez
-
25g dió164 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
2.3g méz7 kcal
-
0.6g fahéj1 kcal
-
7.5g tej4 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
4.6g mazsola14 kcal
A kenéshez
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
1.8g tojásfehérje1 kcal
Összesen
439
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 51.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
796
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.5 g
Zsír
-
Összesen 617.5 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 279 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5872.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 1247 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 1033 mg
-
Foszfor 2934 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 908.9 g
-
Cukor 425 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 217.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1379 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 861 micro
-
Kolin: 1021 mg
-
Retinol - A vitamin: 1344 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1044 micro
Összesen
9553
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
439
kcal
Hozzávalók
A tésztához (4 rúdhoz)
-
520 g finomliszt
-
156 g vaj
-
104 g disznózsír
-
52 g porcukor
-
2 csipet só
-
8 g élesztő
-
3 db tojássárgája
A töltelékhez
-
544 g dió
-
220 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához (4 rúdhoz)
- Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket.
- Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet, és a tojássárgákat. Ebben az edényben keverjük simára az összetevőket.
- A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejes keveréket, és gyúrjuk simára a tésztát.
- Ha simára elgyúrtuk a tésztát, 250 g-os darabokra osztjuk, gömbölyűre virgoljuk őket, majd fóliával letakarva 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni őket.
- Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Egy tálba kimérjük a diót, fahéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát. Lazán összekeverjük.
- Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós keveréket, és egy fakanállal teljesen egyneműre keverjük az így kapott tölteléket, majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
- Ha kihűltek a tészták, 21 X 28 cm-es téglalapokra nyújtjuk őket. A töltelékből mindegyik tésztalapunkra 250 g-ot kell kimérnünk és egyenletesen szétkennünk. A tészta két oldalát hajtsuk fel a töltelékre, és nyomkodjuk le.
- Ugyanezt a műveletet végezzük el a tészta hosszabbik oldalainak egyikén is, majd innen tekerjük fel a bejglit szép szorosan. Mikor feltekertük a bejgliket, szurkáljuk meg őket.
- Tegyük sütőlemezre, és kenjük le, vékonyan tojássárgájával a bejgliket. Ezután tegyük a bejgliket hűvös helyre száradni.
- Ha a tojássárgája megszáradt a bejgliken, most kenjük le őket vékonyan tojásfehérjével is. Most is tegyük a bejgliket hűvös helyre, és várjuk meg, míg teljesen megszáradnak.
- Ha megszáradt rajtuk a tojásfehérje, sütőbe tesszük. 15 percig sütjük őket 200 C-on, majd a 15 perc után vegyük vissza a sütőt 190 C-ra, és további 10 percig süssük.
- Ha kihűltek a bejglik, szeleteljük, és kínálhatjuk őket.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 13603
- Feltöltés dátuma: 2012. január 02.
Ajánló
Karácsonykor nem maradhat el az ünnepi asztalról
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Petrőcz Cintia
14 recept
Igazi hungarikum. Bátran ajánlom mindenkinek.