r
Nosalty Logó

Diós-barackos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Diós-barackos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első réteghez

A második réteghez

Az összeállításhoz

Összesen 825 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első réteghez

A második réteghez

Az összeállításhoz

Összesen 8256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az első réteghez

A második réteghez

Az összeállításhoz

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 825 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4832.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    503 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1202.8 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    407 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1065 micro
  • Kolin:
    1409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    5833 micro
  • β-crypt
    533 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2154 micro
Összesen 8256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Az első réteghez

A második réteghez

Az összeállításhoz

Elkészítés

Az első réteghez

  1. Elkészítjük az első réteget: az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és kevés tejet adunk hozzá, hogy könnyű tésztát kapjunk.
  2. Pihenni hagyjuk fél órát.
  3. Három cipóba osztjuk, három lapot nyújtunk belőlük.
  4. Az első lapot meghintjük zsemlemorzsával, szorosan egymás mellé rárendezzük a fél barackokat, megszórjuk cukorral, leborítjuk a második cipóból nyújtott lappal, 20 percig pihentetjük és kb. 40 perc alatt megsütjük.
  5. A harmadik cipóból nyújtott lapot is sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük vékonyan baracklekvárral, megszórjuk a cukros darált dióval, erre is, nem annyira szorosan, félbevágott barackokat helyezünk.
  6. Erre elkészítjük a piskótatésztát: A megmaradt 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, egyenként hozzáadjuk a cukrot, 3 tojássárgáját, végül egyenként hozzákanalazzuk a 7 ek lisztet is.
  7. Az így kapott piskótamasszát ráöntjük a tepsiben levő barackos rétegre, és megsütjük.
  8. Mikor kész van, tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5224
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Szabadságom felét nagyszüleimnél töltöttem, Hatolykán, mondanom sem kell, nagyon jó dolgom volt!:) Ezt a süteményt akkor készítette mama. Ebből az adagból igazából két tepsi sütemény készült, ahhoz ami a képen van, csak 1/3 adag kell a tésztából, de a 4 tojássárgáját nem igazán lehet harmadolni :D Így csak az egyikről van fotó, de leírom mindkettőt. A képen a piskótás látható.

Hozzávalók

Az első réteghez

A második réteghez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...