Diós-barackos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kattika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az első réteghez
-
100g finomliszt364 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
10g disznózsír90 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
A második réteghez
-
6g tojássárgája19 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
11g finomliszt38 kcal
-
7g cukor27 kcal
Az összeállításhoz
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
50g sárgabarack22 kcal
-
28 kcal
-
10g dió65 kcal
-
2g cukor8 kcal
Összesen
825
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az első réteghez
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
A második réteghez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
70g cukor271 kcal
Az összeállításhoz
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
500g sárgabarack223 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
100g dió654 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
8256
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az első réteghez
-
37.4g finomliszt136 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
3.7g disznózsír34 kcal
-
3.7g margarin27 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
A második réteghez
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
Az összeállításhoz
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
18.7g sárgabarack8 kcal
-
3.7g sárgabaracklekvár10 kcal
-
3.7g dió24 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Összesen
307
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
825
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 186 g
Zsír
-
Összesen 300.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4832.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 503 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 2442 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1202.8 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 838.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1800 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 407 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1065 micro
-
Kolin: 1409 mg
-
Retinol - A vitamin: 1287 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 5833 micro
-
β-crypt 533 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2154 micro
Összesen
8256
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
Az első réteghez
-
100 dkg finomliszt
-
4 db tojássárgája
-
10 dkg disznózsír
-
10 dkg margarin
-
5 dkg élesztő
-
10 dkg cukor
-
1 dl tej
-
1 csipet só
A második réteghez
-
3 db tojássárgája
-
4 db tojásfehérje
-
7 evőkanál finomliszt
-
7 ek cukor
Az összeállításhoz
-
2 ek zsemlemorzsa
-
50 dkg sárgabarack
-
10 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
Az első réteghez
- Elkészítjük az első réteget: az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és kevés tejet adunk hozzá, hogy könnyű tésztát kapjunk.
- Pihenni hagyjuk fél órát.
- Három cipóba osztjuk, három lapot nyújtunk belőlük.
- Az első lapot meghintjük zsemlemorzsával, szorosan egymás mellé rárendezzük a fél barackokat, megszórjuk cukorral, leborítjuk a második cipóból nyújtott lappal, 20 percig pihentetjük és kb. 40 perc alatt megsütjük.
- A harmadik cipóból nyújtott lapot is sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük vékonyan baracklekvárral, megszórjuk a cukros darált dióval, erre is, nem annyira szorosan, félbevágott barackokat helyezünk.
- Erre elkészítjük a piskótatésztát: A megmaradt 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, egyenként hozzáadjuk a cukrot, 3 tojássárgáját, végül egyenként hozzákanalazzuk a 7 ek lisztet is.
- Az így kapott piskótamasszát ráöntjük a tepsiben levő barackos rétegre, és megsütjük.
- Mikor kész van, tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5239
- Feltöltés dátuma: 2012. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Kattika
126 recept
Szabadságom felét nagyszüleimnél töltöttem, Hatolykán, mondanom sem kell, nagyon jó dolgom volt!:) Ezt a süteményt akkor készítette mama. Ebből az adagból igazából két tepsi sütemény készült, ahhoz ami a képen van, csak 1/3 adag kell a tésztából, de a 4 tojássárgáját nem igazán lehet harmadolni :D Így csak az egyikről van fotó, de leírom mindkettőt. A képen a piskótás látható.