Diétás levendulás-csokis süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
manchester
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
66 kcal
-
24 kcal
-
0 kcal
-
20g tehéntúró29 kcal
-
2g dióolaj18 kcal
-
5g kefir3 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
16 kcal
-
10g akácméz30 kcal
Töltelék
-
34 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g víz0 kcal
-
9g erythritol0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
262
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
332 kcal
-
30g zabpehelyliszt121 kcal
-
0 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
10g dióolaj88 kcal
-
23g kefir14 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
12g kókuszreszelék79 kcal
-
50g akácméz152 kcal
Töltelék
-
171 kcal
-
250g tej140 kcal
-
250g víz0 kcal
-
45g erythritol0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
1314
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
10.3g teljes kiőrlésű liszt34 kcal
-
3.1g zabpehelyliszt12 kcal
-
0 kcal
-
10.3g tehéntúró15 kcal
-
1g dióolaj9 kcal
-
2.3g kefir1 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
1.2g kókuszreszelék8 kcal
-
5.2g akácméz16 kcal
Töltelék
-
4.6g csokoládés pudingpor18 kcal
-
25.8g tej14 kcal
-
25.8g víz0 kcal
-
4.6g erythritol0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
134
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 81.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
262
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2265.1 g
-
Cink 265 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 207 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.9 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 405.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
1314
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.4 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
3 dkg zabpehelyliszt
-
1.5 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg tehéntúró
-
1 ek dióolaj
-
1.5 ek kefir
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
1 kk narancshéj
-
2 ek kókuszreszelék
-
2 ek akácméz
Töltelék
-
2.5 dl tej
-
2.5 dl víz
-
45 g erythritol
-
csillagánizs ízlés szerint
Elkészítés
Tészta
- A száraz alapanyagokat először összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a többit is, és kézzel kezdjük gyúrni a masszát. Kissé ragaszkodó lesz a tészta, de emiatt nem kell több lisztet hozzáadni. A tálról szépen le fog jönni, kézről kevésbé, nyújtás előtt érdemes előkészíteni a nyújtófelületet.
- Tisztított asztallapra pár csepp víz csepegtetése után leterítjük a folpackot, hogy rátapadjon a felületre, majd a nyújtóhengert is gondosan bevonjunk folpackkal. Kívülről nem kell benedvesíteni a fóliát. Ízlés szerinti vastagságú tésztát nyújtunk, majd az asztalra terített folpack segítségével átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- 20-25 perc alatt készre sütjük a lapot, azért figyeljünk, hogy ne égjen oda.
- Magas falú edény alapjához szabjuk a tésztát (ha esetleg a tepsink lapos volt), és rétegezzük a forró töltelékkel. Kihűlés után hűtőbe rakjuk dermedni, pár óra alatt összeáll a sütemény.
Töltelék
- 1:1 arányú víz-tej kombinációval normál, édesítőszeres étcsokoládé-pudingot készítünk, feltétlenül jó minőségűt használjunk. Az ízlés szerint adagolt csillagánizst a forraláshoz készített edénybe mérjük, nem fog megégni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1381
- Feltöltés dátuma: 2018. április 04.
Ajánló
Tipp 1: A folpack egyszerű és nagyszerű megoldás az agyonlisztezés ellen, valamint vizet, mosogatószert és fémdörzsivel eltöltött negyedórákat spórolunk magunknak. Teljes kiőrlésű liszttel meg aztán pláne ne próbálkozzunk eldolgozás nélkül szórni a tésztát, mert nem lesz kifizetődő. Tipp 2: Ha szabad kézzel próbáljuk átemelni a tésztát, akkor elszakad a lap, és még rá is tapad a massza a csupasz bőrünkre. Tipp 3: A tepsim lapos, amiben sütöttem, tehát méretre szabva egy magas falú műanyag tárolódobozban rétegződött a krémmel, így nem foglal sok helyet a hűtőben, és ugyanolyan tetszetősre lehet szelni, miután megszilárdult a puding.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
manchester
13 recept
Könnyű, diétás, nem gyomorterhelő sütemény-prototípus.