r
Nosalty Logó

Diétás levendulás-csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
manchester
Diétás levendulás-csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.1 g
  • Cink
    265 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    207 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz alapanyagokat először összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a többit is, és kézzel kezdjük gyúrni a masszát. Kissé ragaszkodó lesz a tészta, de emiatt nem kell több lisztet hozzáadni. A tálról szépen le fog jönni, kézről kevésbé, nyújtás előtt érdemes előkészíteni a nyújtófelületet.
  2. Tisztított asztallapra pár csepp víz csepegtetése után leterítjük a folpackot, hogy rátapadjon a felületre, majd a nyújtóhengert is gondosan bevonjunk folpackkal. Kívülről nem kell benedvesíteni a fóliát. Ízlés szerinti vastagságú tésztát nyújtunk, majd az asztalra terített folpack segítségével átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. 20-25 perc alatt készre sütjük a lapot, azért figyeljünk, hogy ne égjen oda.
  4. Magas falú edény alapjához szabjuk a tésztát (ha esetleg a tepsink lapos volt), és rétegezzük a forró töltelékkel. Kihűlés után hűtőbe rakjuk dermedni, pár óra alatt összeáll a sütemény.

Töltelék

  1. 1:1 arányú víz-tej kombinációval normál, édesítőszeres étcsokoládé-pudingot készítünk, feltétlenül jó minőségűt használjunk. Az ízlés szerint adagolt csillagánizst a forraláshoz készített edénybe mérjük, nem fog megégni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1381
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 04.

Ajánló

Tipp 1: A folpack egyszerű és nagyszerű megoldás az agyonlisztezés ellen, valamint vizet, mosogatószert és fémdörzsivel eltöltött negyedórákat spórolunk magunknak. Teljes kiőrlésű liszttel meg aztán pláne ne próbálkozzunk eldolgozás nélkül szórni a tésztát, mert nem lesz kifizetődő. Tipp 2: Ha szabad kézzel próbáljuk átemelni a tésztát, akkor elszakad a lap, és még rá is tapad a massza a csupasz bőrünkre. Tipp 3: A tepsim lapos, amiben sütöttem, tehát méretre szabva egy magas falú műanyag tárolódobozban rétegződött a krémmel, így nem foglal sok helyet a hűtőben, és ugyanolyan tetszetősre lehet szelni, miután megszilárdult a puding.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diétás levendulás-csokis süti
manchester 13 recept

Könnyű, diétás, nem gyomorterhelő sütemény-prototípus.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...