r
Nosalty Logó

Datolyás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Datolyás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3895.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 3159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha naracshéjjal készítjük, akkor pár órával előtte felkockázzuk és 1 cs vaníliás cukorral és 1 tk kristálycukorralhintjük meg, amit néha megkavargatunk, hogy a felhasználási időre elolvadhasson.
  2. A datolyákat kimagozzuk .
  3. A tojásokat habossá verjük a cukorral.
  4. Lassanként hozzákeverjük a zabpelyhet, a gyümölcsöt, a tejet, az olvasztott margarint és a szirupos narancs héját levével együtt.
  5. Negyed órára félre tesszük, hogy a pehely megduzzadjon.
  6. Kimérjük a lisztet és a közepében a sütőport felpezsdítjük 1 tk citromlével (ecettel) és óvatosan összekeverjük, míg csomómentes lesz.
  7. A csokoládé kockáit (én 4-be vágtam),hozzákeverjük az alapanyaghoz.
  8. A muffinformák 3/4 részét megtöltjük, s mindegyik közepébe nyomunk 1 datolyát.
  9. A tetejét díszíthetjük bármivel.
  10. Sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: muffin forma
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4346
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Egy pohár tej mellé. Ha gyümölcs hiányában lekvárt adagolunk, akkor ez feleződik, ami annyit jelent, hogy csak 150 g lekvárt adagoljunk. Persze ez függ a lekvár keménységétől is. (Eddig így mértem.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Említettem már, hogy van egy 100 receptes muffin könyvem. Egy alkalommal ritkán történő dolog esett meg. Ránk száradt pár darab datolya. Ezt a közepébe szurkáltam, hátha felélednek kicsit a melegben. Azóta külön receptként tátong ki a könyvből ez a lap, amire feljegyeztem a hozzávalóit és 5*-ra mászta magát családunkban. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...