r
Nosalty Logó

Datolyakrémes mézeskalács sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Datolyakrémes mézeskalács sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mézes lap

Datolyás krém

Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mézes lap

Datolyás krém

Összesen 6737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mézes lap

Datolyás krém

Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4268.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1028.2 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1360 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 6737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Mézes lap

Datolyás krém

Elkészítés

Mézes lap

  1. A mézet és a margarint vízgőz felett összeolvasztjuk, amíg a margarin el nem olvad.
  2. A liszthez hozzáadjuk a mézes fűszert, szódabikarbónát, porcukrot. Jól elkeverjük. Beletesszük a tojást, majd a mézes-margarinos keveréket is alaposan összegyúrjuk.
  3. Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük az összegyúrt tésztát!
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként kb. 23x30 cm-es, kb. 2 -3 mm vastag lappá nyújtjuk (kissé lisztezett sütőpapíron könnyebb)villával megszurkáljuk.
  5. Mindegyiket megsütjük 200 C-fokra előmelegített sütőben. Ami 6-7 perc.
  6. A kihűtött lapokat megtöltjük a datolyás krémmel, amit 3 felé osztunk el. Legfelső lapra megolvasztjuk vízgőz felett a tortabevonót az étolaj, és kókuszzsír keverékével. Mikor megszilárdult, tetszőlegesen díszítjük. (én félbevágott datolyával, és olvasztott fehércsokoládéval díszítettem) Másnapra teljesen megpuhulnak a lapok, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Datolyás krém

  1. A tejbe belekeverjük a cukrot , a búzadarát, majd állandó keverés mellett mérsékelten felfőzzük. Besűrítjük. Letakarjuk, amíg hűl. A vaníliaaromát belekeverjük.
  2. A datolyát (6-7 szem kivételével)kimagozzuk, és késes aprítóban összeaprítjuk, vagy nagyon apróra vágjuk. Belekeverjük a darás krémbe.
  3. A tejszínt felverjük, és lazán beleforgatjuk a masszához.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 379
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 19.

Ajánló

Én tettem a tetejére is a datolyából, amit elfeleztem. A legszebb lap kerüljön legfelülre, amire majd a csokoládémáz kerül!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mézes lapok, és illatok nagyon jól illenek a karácsonyi hangulathoz. Saját ötlet alapján készítettem a krémet, megbolondítottam egy kis datolyával, és nagyon jól tettem, hisz az édeskés gyümölcs ad neki egyfajta más ízvilágot..... :-))))

Hozzávalók

Mézes lap

Datolyás krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...