Darált húsos gezemice krumplitakaróban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Belvedere
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
42g darált sertéshús76 kcal
-
42g darált marhahús59 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
584
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3512
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
46g burgonya27 kcal
-
7.7g darált sertéshús14 kcal
-
7.7g darált marhahús11 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
2.8g fehérrépa2 kcal
-
4.6g zöldborsó4 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.1g tv-paprika1 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
4.6g kolbász21 kcal
-
3.1g füstölt szalonna20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
3.1g tej2 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
109
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1086.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 332 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 870 micro
-
β-karotin 2291 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
584
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185 g
Zsír
-
Összesen 186.3 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6517.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 476 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 2177 mg
-
Nátrium 3164 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1992.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1471 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 470 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 5219 micro
-
β-karotin 13745 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 4991 micro
Összesen
3512
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 158 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg burgonya
-
25 dkg darált sertéshús
-
25 dkg darált marhahús
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
15 dkg zöldborsó
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db tv-paprika
-
2 db paradicsom
-
15 dkg kolbász
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 dl tej
-
1 ek vaj
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, kockázzuk, és feltesszük főni sós vízben.
- Egy izmos pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát és a fokhagymát olajon megdinszteljük, majd a kolbászt és a szalonnát is megpirítjuk. A paradicsomot és a paprikát lecsószerűen daraboljuk, és azt is a lábosba dobjuk a kockára vágott sárga- ás fehérrépával együtt. Kicsit sózzuk, hogy levet eresszen.
- Hozzáadjuk a darált húst, és ezt is megpirítjuk. Sózzuk, ha kell, borsozzuk, mehet bele egy csipet őrölt kömény, esetleg ételízestő. Megvárjuk, amíg kis levet ereszt, és pörköltként főzzük, amíg összeállnak az ízek, majd az utolsó pár percre beleöntjük a zöldborsót.
- A krumplit leszűrjük, krumplipürének elkészítjük a tej, a vaj és a szercsendió segítségével.
- A tepsi alján egyenletesen eloszlatjuk a zöldséges darált húst, majd pedig betakarjuk a krumplival.
- Előmelegített sütőben sütjük 30 percig, majd még pirítjuk egy jó 10 percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12494
- Feltöltés dátuma: 2011. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Belvedere
23 recept
Páromnak készítettem ma vacsorára. Próbáltam rákeresni, hogy frappáns nevet adjak neki, (mert Neki mindig tudni kell, hogy mit eszik éppen)és hasonló recepteket pásztorpite néven találtam mindenfelé. Láttam, hogy mindenki másképp csinálja, hát leírtam. (hogy magamnak is meglegyen)