r
Nosalty Logó

Cukkinis muszaka sofisafran konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sofisafran
Cukkinis muszaka sofisafran konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Összesen 1301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Összesen 2600 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 1301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4747.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    4081 micro
Összesen 2600 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2821 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Elkészítés

Húsos szósz

  1. A vöröshagymákat megpucoljuk, és apróra felvágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Közepes lángon addig sütjük, amíg üvegesre nem párolódik.
  2. Amíg a vöröshagyma párolódik, 1-2 gerezd fokhagymát pucolunk, és lenyomjuk fokhagymapréssel egy kis tálba.
  3. A darált húst rádobjuk a vöröshagymára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Jól átsütjük a húst, kb 5-10 percen keresztül forgatjuk fakanállal.
  4. A vörösborból kb fél decit löttyintünk a húsra, jól összefőzzük. Még öt percig forgatjuk a húst, hogy egészen összekeveredjen a hagymával és jól átsüljön mindenhol.
  5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és egy újabb fél deci bort a húshoz, jól összekeverjük, majd hagyjuk összefőlni.

Zöldségek

  1. Egy lábosba vizet teszünk fel, forraljuk. A burgonyákat hámozzuk, és tetszőleges méretűre aprítjuk. Én kb fél tenyérnyi méretű, fél centi magas karikákra szeretem vágni.
  2. A burgonyát meghámozva, szeletelve a forró vízbe tesszük, sózzuk. Kb 20 percig főzzük, amíg a villa könnyen át nem szúrható rajta. Leszűrjük a vizet róla, majd félretesszük.
  3. A cukkinit megmossuk, 2-3 milliméter vékony szeletekre vágjuk. A cukkiniszeleteket serpenyőben olívaolajon megpuhítjuk, megpirítjuk, majd félretesszük.

Tejszínes szósz

  1. Lereszeljük vagy apró szeletekre vágjuk a sajtot. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat. A vajra ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a szerecsendiót. 4-5 percig melegítjük, és amikor már egészen forró a tejszín, hozzáadjuk a sajt felét és egy kis tejet. Növényi vagy sima tej - mindkettő ugyanolyan jó. Sózzuk, forraljuk, kavargatjuk. Amikor felforrt, akkor levesszük a tűzről.
  2. Egy jénai vagy teflon sütőtálat veszünk elő, kisebb méretűt. Ennek az aljára löttyintünk egy kis olívaolajat, majd eloszlatjuk az edény alján a burgonyát. A burgonyára ráöntjük és eloszlatjuk rajta a húsos szószt. A húsos szósz tetejére pedig a cukkiniszeletek kerülnek, szintén szépen eloszlatva, hogy mindenhová jusson.
  3. A cukkiniszeletek tetejére ráöntjük a tejszínes szószt, majd a maradék sajttal meghintjük a tetejét.
  4. A sütőt előmelegítjük 150-200 fokra. Beletesszük a minden jóval megrakott edényt, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején meg nem pirul (kb fél óra).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7669
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis muszaka sofisafran konyhájából
sofisafran 4 recept

A muszaka elkészítése mindig eléggé bonyolultnak tűnt, és a padlizsánt nem annyira kedvelem. Egyszer végre sikerült rászánni magam, hogy saját ízlésre szabva elkészítsem. Szerencsére elsőre sikerült eltalálni az arányokat, nagyszerű ebéd kerekedett belőle. Minden a fűszerezésen múlik, kiváló egytálétel!

Hozzávalók

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...