r
Nosalty Logó

Cukkini indiai fűszerekben madulasajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Cukkini indiai fűszerekben madulasajttal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldségekhez

A szószhoz

A sajthoz

Összesen 412 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldségekhez

A szószhoz

A sajthoz

Összesen 824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldségekhez

A szószhoz

A sajthoz

Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    493 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4414 micro
Összesen 412 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1961.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    986 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8828 micro
Összesen 824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A szószhoz

A sajthoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Aprítsuk a cukkinit rizs nagyságúra, és keverjük össze az apróra vágott édes zöldpaprikával, és kígyóuborkával.
  2. A szószhoz valókat turmixgépben pépesre dolgozzuk. A fűszerezést ízlésünk szerint alakítjuk, változtatjuk. Csak arra vigyázzunk, mivel nyers ételről van szó a fűszerek íze sokkal erőteljesebb.
  3. Aprítsuk fel a nyers napraforgómagokat, forgassuk a madulasajtba. Tegyük bele az olajat, ízlés szerint sót, borsot.
  4. 6 gombócot gyúrunk ebből a menyiségből. Nem kell a gombócokat túlfűszerezni, legyenek egyszerűek, hogy lehessen érezni a túró ízét, így sokkal finomabb.
  5. Tegyük a tányérba a cukkinit a többi zöldséggel. Tegyünk rá a szószból. Rakjuk a madulasajtgolyókat a tetejére.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5148
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

Indiai konyha kedvelőknek, nyers vega étkezéshez, és feltétlenül azoknak, akik egy kis kalandra vágynak az ízek világában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem az indiai konyhát, így találtam ki ezt az ételt. Van egy vegetáriánus recept, amiben rizst friss sajtgombóccal tálalnak. A cukkini a rizs, a szósz helyettesíti a zöldségeket, és a fűszereket. A madulasajt pedig a házi túrót.

Hozzávalók

A zöldségekhez

A szószhoz

A sajthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...