r
Nosalty Logó

Csupacsajos eperzselés-epres mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
laszlolili
Csupacsajos eperzselés-epres mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Összesen 7534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    532.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6252.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1639 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2105 micro
Összesen 7534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Elkészítés

Krém

  1. A mascarponét keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A habtejszínt a zselatinfixszel verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a mascarponés masszához.
  3. Reszeljük bele a citromok héját, majd facsarjuk bele őket. Kóstolás után hagyjuk a hűtőben picit pihenni.

Piskóta

  1. Válasszuk szét a tojásokat.
  2. A fehérjét kezdjük el verni, adjunk hozzá egy csipet sót, és kezdjük el adagolni hozzá a cukrot.
  3. A sárgáját elegyítsük a langyos vízzel.
  4. Majd óvatosan forgassuk a fehérjehabhoz.
  5. A lisztet és a sütőport szitáljuk bele, és forgassuk össze.
  6. Öntsük kettő, 20 cm-es tortaformába, amit előtte alaposan kivajaztunk.
  7. Előmelegített sütőben süssük 180°C on 20-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. Teljesen kihűtjük, és 4-5 lappá vágjuk.

Eperzselé

  1. Az epret a cukorral, a citromhéjjal és citromlével főzzük fel, a beáztatott zselatint adjuk a szószhoz, és öntsük egy celofánnal kibélelt, 18 cm-es tortakarikába. Hagyjuk minimum 2 órát dermedni a hűtőben.

Összeállítás

  1. Az egyik piskótalap köré rakjuk vissza a tortakarikát, és töltsük meg a krém egy részével, majd rakjuk rá a másik piskótalapot, és ezt ismételjük meg. A zselét a második piskóta közé helyezzük.
  2. A tortát visszarakjuk a hűtőbe pihenni kb. 30 percre.
  3. Majd a karika mentén körbevágjuk, és beburkoljuk a maradék krémmel.
  4. Egy kevés krémet pirosra színezünk. Ezzel, eperrel, áfonyával, habcsókkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 9215
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
laszlolili 1 recept

Ez egy teljesen spontán torta, ami szuper lehet születésnapra vagy bármilyen különleges alkalomra is.

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...