Csupacsajos eperzselés-epres mascarponés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
laszlolili
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
18g porcukor68 kcal
-
3 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Piskóta
-
7g finomliszt24 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
2g ásványvíz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
Eperzselé
-
42g eper13 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
Összeállítás
Összesen
628
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
Krém
-
750g mascarpone3030 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
60g zselatinfix78 kcal
-
210g porcukor813 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
Piskóta
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g ásványvíz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
0g só0 kcal
Eperzselé
-
500g eper150 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
14g lapzselatin49 kcal
Összeállítás
Összesen
7534
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
Krém
-
24.8g mascarpone100 kcal
-
19.8g habtejszín58 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.6g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Piskóta
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.7g ásványvíz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
Eperzselé
-
16.5g eper5 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
Összeállítás
Összesen
249
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 104.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
628
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.2 g
Zsír
-
Összesen 532.3 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6252.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1639 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 2534 mg
-
Nátrium 1721 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.3 g
-
Cukor 455 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1258.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2299 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 350 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 1281 mg
-
Retinol - A vitamin: 2264 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2105 micro
Összesen
7534
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Krém
-
750 g mascarpone
-
600 ml habtejszín
-
3 csomag zselatinfix
-
210 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 citromból nyert citromlé
-
2 citromból nyert citromhéj
Piskóta
-
8 csapott ek finomliszt
-
8 csapott ek cukor
-
20 ml ásványvíz
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 db tojás
-
1 csipet só
Eperzselé
-
500 g eper
-
10 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
7 db lapzselatin
Összeállítás
Elkészítés
Krém
- A mascarponét keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.
- A habtejszínt a zselatinfixszel verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a mascarponés masszához.
- Reszeljük bele a citromok héját, majd facsarjuk bele őket. Kóstolás után hagyjuk a hűtőben picit pihenni.
Piskóta
- Válasszuk szét a tojásokat.
- A fehérjét kezdjük el verni, adjunk hozzá egy csipet sót, és kezdjük el adagolni hozzá a cukrot.
- A sárgáját elegyítsük a langyos vízzel.
- Majd óvatosan forgassuk a fehérjehabhoz.
- A lisztet és a sütőport szitáljuk bele, és forgassuk össze.
- Öntsük kettő, 20 cm-es tortaformába, amit előtte alaposan kivajaztunk.
- Előmelegített sütőben süssük 180°C on 20-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Teljesen kihűtjük, és 4-5 lappá vágjuk.
Eperzselé
- Az epret a cukorral, a citromhéjjal és citromlével főzzük fel, a beáztatott zselatint adjuk a szószhoz, és öntsük egy celofánnal kibélelt, 18 cm-es tortakarikába. Hagyjuk minimum 2 órát dermedni a hűtőben.
Összeállítás
- Az egyik piskótalap köré rakjuk vissza a tortakarikát, és töltsük meg a krém egy részével, majd rakjuk rá a másik piskótalapot, és ezt ismételjük meg. A zselét a második piskóta közé helyezzük.
- A tortát visszarakjuk a hűtőbe pihenni kb. 30 percre.
- Majd a karika mentén körbevágjuk, és beburkoljuk a maradék krémmel.
- Egy kevés krémet pirosra színezünk. Ezzel, eperrel, áfonyával, habcsókkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 9215
- Feltöltés dátuma: 2019. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
laszlolili
1 recept
Ez egy teljesen spontán torta, ami szuper lehet születésnapra vagy bármilyen különleges alkalomra is.