r
Nosalty Logó

Csülkös bableves grízes galuskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tomeszka
Csülkös bableves grízes galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Összesen 8132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    2440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3690 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    564.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41027.8 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    688 mg
  • Kálcium
    2180 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    1677 mg
  • Foszfor
    7005 mg
  • Nátrium
    29278 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    127 mg

VÍZ

  • Összesen
    7887 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4991 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2592 micro
  • Kolin:
    2498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    18573 micro
  • β-karotin
    44280 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    2415 micro
Összesen 8132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    188 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Elkészítés

Füstölt csülök főzése

  1. A házi füstölt csülköt (legyen az első vagy hátsó) egy nagy lábosban feltesszük főni. Annyi vizet tegyünk bele, hogy jól ellepje.
  2. Durvára felkockázzuk a hagymákat és lereszeljük a fokhagymát, majd a babérlevelekkel együtt beletesszük a lébe, és lefedjük. Hagyjuk, had főjjön lassú tűzön.
  3. Időnként nézzünk rá, forgassuk a csülköt és ha a víz elpárolgott róla, pótoljuk. Addig főzzük az egészet, ameddig a csülök le nem fő a csontról. Ez azt jelenti, hogy kézzel, erőlködés nélkül kihúzhatjuk azt a pár nagy cupákot a húsokról.
  4. Kiszedjük a csülköt, és apró kockákra vágjuk. Vagyis próbáljuk, mert úgyis úgy szét lesz főve, hogy inkább csak majszolni tudjuk majd.
  5. Három fele osztjuk, minden részbe teszünk annyi főzőlevet, amennyi ellepi. Egyharmad megy a bablevesbe, a másik 2 rész mehet a fagyasztóba következő felhasználásig.

Bableves

  1. A babot beáztatjuk előző este, min 12 órát hagyjuk állni. Ha elissza a levét, pótoljuk.
  2. A répákat, fehérrépákat és a hagymát megmossuk, kockára vágjuk. A hegyes erős paprikánkat is apróra vágjuk, majd együtt beletesszük egy nagy lábasba.
  3. Hozzáadjuk az olívaolajat, és elkezdjük dinsztelni. Amikor már félig megpuhultak a zöldségek, és szép sárgás színe van, akkor belereszeljük sajtreszelőn a fokhagymákat is. Pár kavarás után hozzáöntjük a lecsepegtetett babot és az előzőekben megfőzött csülköt a főzőlevével együtt.
  4. Hozzáadjuk a borsot, az ételízesítőt. Természetesen ki-ki ízlés szerint variálhatja, a csülkök sótartalmától is függ, mennyi kell bele. Hozzákeverjük az édes paprikaőrleményt is, majd hozzáadjuk a vizet. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük, ameddig a babok meg nem puhulnak.
  5. Időnként kóstoljuk meg, ha kell, akkor sózzuk nyugodtan. Ha megfőtt, akkor szaggassuk bele a galuskát, forraljuk fel, és tálalhatunk is.

Galuska

  1. A lisztből, grízből, sóból és a 4 tojásból kemény masszát gyúrunk. Ha kell, akkor hígítjuk a vízzel.
  2. Szaggatás előtt 5-10 percet hagyjuk állni, hogy a gríz megdagadhasson rendesen. Szaggassuk a levesbe, és kész.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5963
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Ajánló

Ezután a leves után már csak egy jó csúsztatott rakott palacsinta kell, banánlekvárral és nutellával felváltva töltve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülkös bableves grízes galuskával
Tomeszka 6 recept

Valamikor régebben a szokásos zöldséglevesemet kezdtem el készíteni, mikor kiderült, hogy nincs is itthon minden hozzávaló. Gyors körbenézelődés a fagyasztóban, polcokon, és már variáltam is a receptemet csülkös bablevessé. :) Aztán olyan jól sikerült, hogy nem tudtuk abbahagyni az evését, ezért mi Nem-lehet-abbahagyni csülkös bablevesnek hívjuk.

Hozzávalók

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...