r
Nosalty Logó

Csudajó szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csudajó szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 9660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    517.2 g
  • Telített zsírsav
    265 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8358.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    3071 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    3126 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1161.4 g
  • Cukor
    744 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3689 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    849 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 9660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral a tojások sárgájával és a tejföllel. Apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Ragacsos tésztát fogunk kapni, amit egy lisztezett tányérra borítunk. Fóliával lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára. A tésztát robotgéppel állítom össze, mert kézzel nem lehet gyúrni!

töltelékhez

  1. A darált mákot felfőzzük a vízzel, és amikor langyosra hűlt, hozzáadunk 5 dkg cukrot. Ezután belekeverjük a felvert tojást, a 2 dkg vajat és egy evőkanál étkezési keményítőt. Félretesszük. A tojások habját keményre verjük a maradék 20 dkg cukorral és egy evőkanál étkezési keményítővel.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol lisztezett kézzel, egyenletesen szétnyomkodjuk a tepsi faláig.
  3. A tésztát megkenjük lekvárral. A lekváron egyenletesen elkenjük a tojáshabot. A tojáshabra össze-vissza "elpettyegetjük", kanál segítségével a sűrű mákos masszát. A mákpettyek közé szórjuk a mazsolát és a durvára vágott diót. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ha megsült, félretesszük, és teljesen kihűtjük.
  4. 18 dkg vajat habosra keverjük a sűrített tejjel. A kihűlt habos tésztát hosszában kettévágjuk, és az egyik felét megkenjük a vajkrémmel. A tészta másik felét óvatosan, habos felével lefelé ráborítjuk a megkent tésztára. Kissé összenyomkodjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, a szokottnál kissé vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x50
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6779
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csudajó szelet
Lizinka_ 607 recept

Édesszájú vendégeket vártunk, és ezt a kalóriadús édességet készítettem, amit régebben egy falusi lagziban kóstoltam meg. Nagyon tömény süti! Fogyókúrázóknak csak módjával  ajánlatos fogyasztani.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...