Csudajó szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
tésztához
-
25g vaj179 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
töltelékhez
Összesen
964
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
tésztához
-
250g vaj1793 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
töltelékhez
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
130g mák683 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
80g víz0 kcal
-
152 kcal
-
50g dió327 kcal
-
70g mazsola209 kcal
-
5g rum12 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
-
546 kcal
Összesen
9660
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
tésztához
-
9.9g vaj71 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
töltelékhez
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
5.1g mák27 kcal
-
7.9g vaj57 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
2g dió13 kcal
-
2.8g mazsola8 kcal
-
0.2g rum0 kcal
-
11.8g sárgabaracklekvár33 kcal
-
22 kcal
Összesen
382
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 835.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.1 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
964
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 133.6 g
Zsír
-
Összesen 517.2 g
-
Telített zsírsav 265 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 2338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8358.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 292 mg
-
Kálcium 3071 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 741 mg
-
Foszfor 3126 mg
-
Nátrium 1064 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1161.4 g
-
Cukor 744 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 682.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3762 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 268 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 1322 mg
-
Retinol - A vitamin: 3689 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 849 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1408 micro
Összesen
9660
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
250 g vaj
-
5 db tojássárgája
-
200 g cukor
-
350 g finomliszt
-
4 ek tejföl
-
1 tk sütőpor
töltelékhez
-
5 db tojásfehérje
-
250 g cukor
-
1 db tojás
-
200 g vaj
-
80 ml víz
-
2 púpozott ek étkezési keményítő
-
70 g mazsola
-
5 ml rum
-
300 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
tésztához
- A vajat habosra keverjük a cukorral a tojások sárgájával és a tejföllel. Apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Ragacsos tésztát fogunk kapni, amit egy lisztezett tányérra borítunk. Fóliával lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára. A tésztát robotgéppel állítom össze, mert kézzel nem lehet gyúrni!
töltelékhez
- A darált mákot felfőzzük a vízzel, és amikor langyosra hűlt, hozzáadunk 5 dkg cukrot. Ezután belekeverjük a felvert tojást, a 2 dkg vajat és egy evőkanál étkezési keményítőt. Félretesszük. A tojások habját keményre verjük a maradék 20 dkg cukorral és egy evőkanál étkezési keményítővel.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol lisztezett kézzel, egyenletesen szétnyomkodjuk a tepsi faláig.
- A tésztát megkenjük lekvárral. A lekváron egyenletesen elkenjük a tojáshabot. A tojáshabra össze-vissza "elpettyegetjük", kanál segítségével a sűrű mákos masszát. A mákpettyek közé szórjuk a mazsolát és a durvára vágott diót. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ha megsült, félretesszük, és teljesen kihűtjük.
- 18 dkg vajat habosra keverjük a sűrített tejjel. A kihűlt habos tésztát hosszában kettévágjuk, és az egyik felét megkenjük a vajkrémmel. A tészta másik felét óvatosan, habos felével lefelé ráborítjuk a megkent tésztára. Kissé összenyomkodjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, a szokottnál kissé vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x50
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6779
- Feltöltés dátuma: 2017. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
607 recept
Édesszájú vendégeket vártunk, és ezt a kalóriadús édességet készítettem, amit régebben egy falusi lagziban kóstoltam meg. Nagyon tömény süti! Fogyókúrázóknak csak módjával ajánlatos fogyasztani.