r
Nosalty Logó

Csudajó szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Csudajó szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

964
Kalória
13.4g
Fehérje
116.1g
Szénhidrátok
51.7g
Zsír
68.2g
Víz
233.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
74.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 9660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    517.2 g
  • Telített zsírsav
    265 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8358.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    3071 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    3126 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1161.4 g
  • Cukor
    744 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    682.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3689 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    849 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 9660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 382 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral a tojások sárgájával és a tejföllel. Apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Ragacsos tésztát fogunk kapni, amit egy lisztezett tányérra borítunk. Fóliával lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 2 órára. A tésztát robotgéppel állítom össze, mert kézzel nem lehet gyúrni!

töltelékhez

  1. A darált mákot felfőzzük a vízzel, és amikor langyosra hűlt, hozzáadunk 5 dkg cukrot. Ezután belekeverjük a felvert tojást, a 2 dkg vajat és egy evőkanál étkezési keményítőt. Félretesszük. A tojások habját keményre verjük a maradék 20 dkg cukorral és egy evőkanál étkezési keményítővel.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol lisztezett kézzel, egyenletesen szétnyomkodjuk a tepsi faláig.
  3. A tésztát megkenjük lekvárral. A lekváron egyenletesen elkenjük a tojáshabot. A tojáshabra össze-vissza "elpettyegetjük", kanál segítségével a sűrű mákos masszát. A mákpettyek közé szórjuk a mazsolát és a durvára vágott diót. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ha megsült, félretesszük, és teljesen kihűtjük.
  4. 18 dkg vajat habosra keverjük a sűrített tejjel. A kihűlt habos tésztát hosszában kettévágjuk, és az egyik felét megkenjük a vajkrémmel. A tészta másik felét óvatosan, habos felével lefelé ráborítjuk a megkent tésztára. Kissé összenyomkodjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, a szokottnál kissé vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x50

Édesszájú vendégeket vártunk, és ezt a kalóriadús édességet készítettem, amit régebben egy falusi lagziban kóstoltam meg. Nagyon tömény süti! Fogyókúrázóknak csak módjával  ajánlatos fogyasztani.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!