Csokoládés nugátkrémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
Linzer
-
17g finomliszt61 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
2g tej1 kcal
Kakaós tortaalap
-
28g tojás35 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
44 kcal
Krém
-
67g habtejszín195 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
16g nugátmassza88 kcal
-
3g habfixáló10 kcal
-
10g málnalekvár28 kcal
Csokoládés bevonó
-
42g habtejszín122 kcal
-
33g csokoládé182 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
Összesen
1061
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
Linzer
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10g tej6 kcal
Kakaós tortaalap
-
165g tojás208 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
19 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
Krém
-
400g habtejszín1168 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
96g nugátmassza531 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
60g málnalekvár167 kcal
Csokoládés bevonó
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
Összesen
6361
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
Linzer
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0.6g tej0 kcal
Kakaós tortaalap
-
9.6g tojás12 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
Krém
-
23.2g habtejszín68 kcal
-
5.8g tejcsokoládé31 kcal
-
5.6g nugátmassza31 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
3.5g málnalekvár10 kcal
Csokoládés bevonó
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
11.6g csokoládé63 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
Összesen
368
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 676.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 95.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1061
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 86.4 g
Zsír
-
Összesen 430.7 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4059.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 933 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 611 mg
-
Foszfor 1742 mg
-
Nátrium 597 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 577 g
-
Cukor 336 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 575.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2451 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 269 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 620 mg
-
Retinol - A vitamin: 2408 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 521 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 842 micro
Összesen
6361
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
368
kcal
Hozzávalók
Linzer
-
100 g finomliszt
-
50 g vaj
-
25 g porcukor
Kakaós tortaalap
-
3 db tojás
-
100 g porcukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
80 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
2 kávéskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
30 g napraforgó olaj
Krém
-
400 ml habtejszín
-
100 g tejcsokoládé
-
2 csomag habfixáló
-
3 ek málnalekvár
Csokoládés bevonó
-
250 ml habtejszín
-
200 g csokoládé
-
2 db lapzselatin
Elkészítés
Linzer
- A tejszínt fölmelegítjük, és beleolvasztjuk a tejcsokoládét. Majd jól lehűtjük.
- A linzer hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, frissentartó fóliába becsomagoljuk. 30 percig hideg helyen pihentetjük. Egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk, és 180 fokon világos színűre sütjük.
- Elkészítjük a kakaós tortalapot. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
- A tojások sárgáját a fennmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
- A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. Váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük. A legvégén az olajat is belekeverjük.
- Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissentartó fóliába belecsomagoljuk. Miután kihűlt, 2 lapra fölvágjuk.
- A csokoládés tejszínt a habfixálóval fölhabosítjuk, és a mogyorós nugátkrémet belekeverjük.
- A linzertésztát megkenjük málnalekvárral. Ráhelyezzük az egyik kakaós lapot, majd megkenjük kb a krém felével, befedjük a második lappal. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. Kb. 2-3 órát mélyhűtőben fagyasztjuk.
- Elkészítjük a csokoládés bevonót. A zselatint megáztatjuk vízben. A tejszínt fölmelegítjük, és hozzáadjuk a csokit. A megáztatott zselatinlapokból kinyomkodjuk a vizet, és hozzáadjuk a meleg tejszínhez. Egyneművé keverjük, pár percig hűtjük. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a sütinket. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, ameddig megszilárdul a bevonó, és utána ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
- Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 5010
- Feltöltés dátuma: 2019. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Születésnapra alkottam meg ezt a tortát, saját ötlet alapján. Mivel le kell fagyasztani, ezért már el lehet készíteni előző nap is, és lefagyasztjuk. Másnap a fogyasztás előtt pár órával még bevonjuk a csokimázzal, és díszítjük. Ami már csak kevés időt igényel. Így előre tudunk dolgozni vele. A csokoládés bevonó egy 26 cm torta bevonására is elegendő mennyiségű.