r
Nosalty Logó

Csokoládés nugátkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Csokoládés nugátkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Összesen 6361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    430.7 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2408 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 6361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Elkészítés

Linzer

  1. A tejszínt fölmelegítjük, és beleolvasztjuk a tejcsokoládét. Majd jól lehűtjük.
  2. A linzer hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, frissentartó fóliába becsomagoljuk. 30 percig hideg helyen pihentetjük. Egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk, és 180 fokon világos színűre sütjük.
  3. Elkészítjük a kakaós tortalapot. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
  4. A tojások sárgáját a fennmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
  5. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. Váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük. A legvégén az olajat is belekeverjük.
  6. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissentartó fóliába belecsomagoljuk. Miután kihűlt, 2 lapra fölvágjuk.
  7. A csokoládés tejszínt a habfixálóval fölhabosítjuk, és a mogyorós nugátkrémet belekeverjük.
  8. A linzertésztát megkenjük málnalekvárral. Ráhelyezzük az egyik kakaós lapot, majd megkenjük kb a krém felével, befedjük a második lappal. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. Kb. 2-3 órát mélyhűtőben fagyasztjuk.
  9. Elkészítjük a csokoládés bevonót. A zselatint megáztatjuk vízben. A tejszínt fölmelegítjük, és hozzáadjuk a csokit. A megáztatott zselatinlapokból kinyomkodjuk a vizet, és hozzáadjuk a meleg tejszínhez. Egyneművé keverjük, pár percig hűtjük. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a sütinket. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, ameddig megszilárdul a bevonó, és utána ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
  10. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 5010
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés nugátkrémtorta
Éva házias konyhája 159 recept

Születésnapra alkottam meg ezt a tortát, saját ötlet alapján. Mivel le kell fagyasztani, ezért már el lehet készíteni előző nap is, és lefagyasztjuk. Másnap a fogyasztás előtt pár órával még bevonjuk a csokimázzal, és díszítjük. Ami már csak kevés időt igényel. Így előre tudunk dolgozni vele. A csokoládés bevonó egy 26 cm torta bevonására is elegendő mennyiségű.

Hozzávalók

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...