r
Nosalty Logó

Csokoládés nugátkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Csokoládés nugátkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Összesen 6361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    430.7 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2408 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 6361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Elkészítés

Linzer

  1. A tejszínt fölmelegítjük, és beleolvasztjuk a tejcsokoládét. Majd jól lehűtjük.
  2. A linzer hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, frissentartó fóliába becsomagoljuk. 30 percig hideg helyen pihentetjük. Egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk, és 180 fokon világos színűre sütjük.
  3. Elkészítjük a kakaós tortalapot. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
  4. A tojások sárgáját a fennmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
  5. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. Váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük. A legvégén az olajat is belekeverjük.
  6. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissentartó fóliába belecsomagoljuk. Miután kihűlt, 2 lapra fölvágjuk.
  7. A csokoládés tejszínt a habfixálóval fölhabosítjuk, és a mogyorós nugátkrémet belekeverjük.
  8. A linzertésztát megkenjük málnalekvárral. Ráhelyezzük az egyik kakaós lapot, majd megkenjük kb a krém felével, befedjük a második lappal. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. Kb. 2-3 órát mélyhűtőben fagyasztjuk.
  9. Elkészítjük a csokoládés bevonót. A zselatint megáztatjuk vízben. A tejszínt fölmelegítjük, és hozzáadjuk a csokit. A megáztatott zselatinlapokból kinyomkodjuk a vizet, és hozzáadjuk a meleg tejszínhez. Egyneművé keverjük, pár percig hűtjük. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a sütinket. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, ameddig megszilárdul a bevonó, és utána ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
  10. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 4956
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés nugátkrémtorta
Éva házias konyhája 159 recept

Születésnapra alkottam meg ezt a tortát, saját ötlet alapján. Mivel le kell fagyasztani, ezért már el lehet készíteni előző nap is, és lefagyasztjuk. Másnap a fogyasztás előtt pár órával még bevonjuk a csokimázzal, és díszítjük. Ami már csak kevés időt igényel. Így előre tudunk dolgozni vele. A csokoládés bevonó egy 26 cm torta bevonására is elegendő mennyiségű.

Hozzávalók

Linzer

Kakaós tortaalap

Krém

Csokoládés bevonó

Címlapról ajánljuk