r
Nosalty Logó

Csokoládés mini torták szarvasgombás édesburgonya mousse-szal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés mini torták szarvasgombás édesburgonya mousse-szal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Összesen 5183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6274.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    3478 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1542 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    11423 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 5183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A vizet felforraljuk a kakaóval és 100 g cukorral. Kihűtjük.
  2. 150 g cukrot habosra keverünk szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  3. A lisztet elvegyítjük a sóval, szódabikarbónával, sütőporral.
  4. A tojásos keverékhez hozzáadagoljuk a kakaós vizet, majd a lisztes keveréket.
  5. Homogénné keverjük és egy sütőpapírral lefedett tepsiben készre sütjük. 180 fok, kb. 15-20 perc
  6. Mielőtt tovább dolgoznánk vele, teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és feltesszük főni a vanília kikapart magjaival, héjával és pár karika friss gyömbérrel és egy kevés sóval.
  2. Ha megfőtt, leszűrjük, kivesszük belőle a vanília rudat és a gyömbért.
  3. Pépesítjük egy narancs reszelt héjával és fél narancs levével.
  4. Hozzáadunk egy evőkanál cukrot és ugyanennyi szarvasgomba olajat. Ezt is kihűtjük.
  5. A lapzselatint beáztatjuk hideg vízbe pár percre, majd kinyomkodjuk és a narancs másik felének levével feltesszük a tűzre, folyamatosan keverjük (ne forraljuk!) amíg felolvad a zselatin.
  6. A langyos zselatint a tejszín felvert habjába keverjük. Ehhez adagoljuk hozzá kanalanként az édesburgonya pürét.

Csokoládé bevonat

  1. Vegyünk 4 db kis tálkát (lehet akár salátás is). A kis tálkákkal megegyező méretű korongokat vágunk a piskótából. Ehhez elég a tálkát ráhelyezni és kiszúrni a piskótát.
  2. A tálkákat béleljük kis háztartási fóliával, majd adagoljuk szét a krémet bennük. A tetejükre nyomkodjuk rá a piskótakorongokat. A túllógó fóliát hajtsuk rá, hogy a piskóta ne száradjon ki.
  3. Hűtőbe tesszük dermedni legalább 5 órát, de jobb, ha egész éjszaka pihen.
  4. Másnap kiborítjuk a tálkákból (tehetünk alájuk torta alátétet vagy házilag kivágott kartont), lehúzzunk a fóliákat.
  5. Rácsra helyezzük és bevonjuk a gőz fölött olajjal felolvasztott étcsokoládéval.
  6. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1105
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Ajánló

Egy ilyen általam összeállított tortácska pont 2 személyre elegendő. Ebből lett nekem 4 minitorta, tehát összesen 8 adag. Ha tortaformában vagy őzgerincben állítjuk össze, akkor a szokásos szeleteket tudjuk belőle vágni, én azonban szerettem volna egy kicsit eltérni a megszokásoktól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyugat-Franciaországból hoztam vaníliás Fleur de Sel-t (sóvirág), és az elmúlt hónapban azon töprengtem, mihez használhatnám fel. Ezt a pikáns ízvilágú desszertet alkottam vele. A receptben sima sót és vaníliát írtam a krém elkészítésénél, mert így is tökéletes. Akinek kedve van, hasonlóan a vaníliás cukorhoz otthon is tud készíteni vaníliás sót. A vaníliarudat hosszában fel kell vágni, a magjait kikaparni és összekeverni tengeri sóval. Üvegbe töltve, a rúd héját is beleszúrva pár nap alatt a só átveszi a vanília aromáját.  Nem csak az édesburgonya, de a sütőtök, barack, szilva is nagyon jól illik hozzá.

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...