Csokoládés mini torták szarvasgombás édesburgonya mousse-szal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kakaós piskóta
-
14 kcal
-
31g víz0 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
23g édesburgonya14 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
1g dióolaj11 kcal
Csokoládé bevonat
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
18 kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kakaós piskóta
-
114 kcal
-
250g víz0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
Krém
-
180g édesburgonya111 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g só0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
10g dióolaj88 kcal
Csokoládé bevonat
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kakaós piskóta
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
14.1g víz0 kcal
-
14.1g cukor54 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
Krém
-
10.1g édesburgonya6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
5.1g narancslé2 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
0.6g dióolaj5 kcal
Csokoládé bevonat
-
11.2g étcsokoládé61 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1428 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 270.3 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 867 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6274.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 670 mg
-
Foszfor 1447 mg
-
Nátrium 3478 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653.2 g
-
Cukor 401 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 693.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2500 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 396 mg
-
Retinol - A vitamin: 1542 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 11423 micro
-
β-crypt 144 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 712 micro
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 642 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Hozzávalók
Kakaós piskóta
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
2.5 dl víz
-
250 g cukor
-
125 g vaj
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
225 g finomliszt
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
0.5 kávéskanál só
Krém
-
1 db vanília
-
1 teáskanál só
-
2 cm gyömbér
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
200 ml habtejszín
-
1 ek cukor
-
2 ek porcukor
Csokoládé bevonat
-
200 g étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Kakaós piskóta
- A vizet felforraljuk a kakaóval és 100 g cukorral. Kihűtjük.
- 150 g cukrot habosra keverünk szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
- A lisztet elvegyítjük a sóval, szódabikarbónával, sütőporral.
- A tojásos keverékhez hozzáadagoljuk a kakaós vizet, majd a lisztes keveréket.
- Homogénné keverjük és egy sütőpapírral lefedett tepsiben készre sütjük. 180 fok, kb. 15-20 perc
- Mielőtt tovább dolgoznánk vele, teljesen kihűtjük.
Krém
- Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és feltesszük főni a vanília kikapart magjaival, héjával és pár karika friss gyömbérrel és egy kevés sóval.
- Ha megfőtt, leszűrjük, kivesszük belőle a vanília rudat és a gyömbért.
- Pépesítjük egy narancs reszelt héjával és fél narancs levével.
- Hozzáadunk egy evőkanál cukrot és ugyanennyi szarvasgomba olajat. Ezt is kihűtjük.
- A lapzselatint beáztatjuk hideg vízbe pár percre, majd kinyomkodjuk és a narancs másik felének levével feltesszük a tűzre, folyamatosan keverjük (ne forraljuk!) amíg felolvad a zselatin.
- A langyos zselatint a tejszín felvert habjába keverjük. Ehhez adagoljuk hozzá kanalanként az édesburgonya pürét.
Csokoládé bevonat
- Vegyünk 4 db kis tálkát (lehet akár salátás is). A kis tálkákkal megegyező méretű korongokat vágunk a piskótából. Ehhez elég a tálkát ráhelyezni és kiszúrni a piskótát.
- A tálkákat béleljük kis háztartási fóliával, majd adagoljuk szét a krémet bennük. A tetejükre nyomkodjuk rá a piskótakorongokat. A túllógó fóliát hajtsuk rá, hogy a piskóta ne száradjon ki.
- Hűtőbe tesszük dermedni legalább 5 órát, de jobb, ha egész éjszaka pihen.
- Másnap kiborítjuk a tálkákból (tehetünk alájuk torta alátétet vagy házilag kivágott kartont), lehúzzunk a fóliákat.
- Rácsra helyezzük és bevonjuk a gőz fölött olajjal felolvasztott étcsokoládéval.
- Hűtőben hagyjuk megdermedni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1105
- Feltöltés dátuma: 2015. február 16.
Ajánló
Egy ilyen általam összeállított tortácska pont 2 személyre elegendő. Ebből lett nekem 4 minitorta, tehát összesen 8 adag. Ha tortaformában vagy őzgerincben állítjuk össze, akkor a szokásos szeleteket tudjuk belőle vágni, én azonban szerettem volna egy kicsit eltérni a megszokásoktól.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Nyugat-Franciaországból hoztam vaníliás Fleur de Sel-t (sóvirág), és az elmúlt hónapban azon töprengtem, mihez használhatnám fel. Ezt a pikáns ízvilágú desszertet alkottam vele. A receptben sima sót és vaníliát írtam a krém elkészítésénél, mert így is tökéletes. Akinek kedve van, hasonlóan a vaníliás cukorhoz otthon is tud készíteni vaníliás sót. A vaníliarudat hosszában fel kell vágni, a magjait kikaparni és összekeverni tengeri sóval. Üvegbe töltve, a rúd héját is beleszúrva pár nap alatt a só átveszi a vanília aromáját. Nem csak az édesburgonya, de a sütőtök, barack, szilva is nagyon jól illik hozzá.