r
Nosalty Logó

Csokis-túrós szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pamelie
Csokis-túrós szelet
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Kenés

1722
Kalória
32.5g
Fehérje
161.7g
Szénhidrátok
105.7g
Zsír
187.8g
Víz
391.3g
Koleszterin
5.8g
Rost
119.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Kenés

Összesen 1722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Kenés

Összesen 6877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Kenés

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223.5 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    422.9 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8893.9 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1912 mg
  • Vas
    529 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3362 mg
  • Nátrium
    1718 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.6 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    751.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2338 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1572 micro
Összesen 6877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta: a margarint habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval.
  2. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, belekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokit, végül a sütőporral összeszitált lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük, teljesen kihűtjük, majd 2 lapba vágjuk.
  4. A túrókrém: a tejszínt felmelegítjük, épp csak annyira, hogy a beletördelt fehér csoki megolvadjon benne.
  5. Min. 4 órára hűtőbe tesszük. Ha teljesen lehűlt, kemény krémmé verjük. Ezzel egy időben a csokikrémhez is megolvasztunk 2 dl tejszínben 1 tábla csokit, 4 órára hűtőbe tesszük, kemény habbá verjük.
  6. A túrót habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal, citromlével, hozzákeverjük a mascarponét, majd óvatosan a fehér csokis krémet is beleforgatjuk.
  7. Az első lapot megkenjük baracklekvárral, rátesszük a túrókrémet, erre a másik lapot, majd a csokikrém.
  8. A tetejét megszórjuk kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Nagyon finom. De tényleg!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!