r
Nosalty Logó

Csokis-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Csokis-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Kenés

Összesen 1722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Kenés

Összesen 6877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Kenés

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223.5 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    422.9 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8893.9 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1912 mg
  • Vas
    529 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3362 mg
  • Nátrium
    1718 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.6 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2338 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1572 micro
Összesen 6877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta: a margarint habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval.
  2. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, belekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokit, végül a sütőporral összeszitált lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük, teljesen kihűtjük, majd 2 lapba vágjuk.
  4. A túrókrém: a tejszínt felmelegítjük, épp csak annyira, hogy a beletördelt fehér csoki megolvadjon benne.
  5. Min. 4 órára hűtőbe tesszük. Ha teljesen lehűlt, kemény krémmé verjük. Ezzel egy időben a csokikrémhez is megolvasztunk 2 dl tejszínben 1 tábla csokit, 4 órára hűtőbe tesszük, kemény habbá verjük.
  6. A túrót habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal, citromlével, hozzákeverjük a mascarponét, majd óvatosan a fehér csokis krémet is beleforgatjuk.
  7. Az első lapot megkenjük baracklekvárral, rátesszük a túrókrémet, erre a másik lapot, majd a csokikrém.
  8. A tetejét megszórjuk kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21929
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Nagyon finom. De tényleg!

Hozzávalók

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Kenés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...