r
Nosalty Logó

Csokis-gesztenyés-marcipános álomtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokibo
Csokis-gesztenyés-marcipános álomtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Összesen 723 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Összesen 8635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 723 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    543.6 g
  • Telített zsírsav
    289 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5259.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859.5 g
  • Cukor
    547 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3261 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 8635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy kerek tortaformát (24cm) kivajazunk és sütőpapírt teszünk az aljába.
  3. Összekeverjük az összes száraz hozzávalót.
  4. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét ( vagy a vanília aromát).
  5. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, hozzáadjuk a felolvasztott vajat , majd robotgéppel simára dolgozzuk az egészet.
  6. Tortaformába öntjük és kb. 45 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  8. Elkészítjük a csokis tölteléket: a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd beletesszük a csokit és addig keverjük, amíg felolvad. Végül belekeverjük a vajat.
  9. Hideg helyen hűlni hagyjuk legalább 3 órát.
  10. A pudingot 4 dl tejjel elkészítjük a zacskón található leírás szerint. Ezt is teljesen hűlni hagyjuk.
  11. Ha minden kihűt, a tejszínt a cukorral felverjük, majd hozzákeverjük a habfixálót is.
  12. A jó hideg tejszínes csokit kissé felverjük, majd hozzákeverjük a pudingot, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  13. Hűtőben újra hűlni hagyjuk!
  14. A gesztenyés töltelékhez a tejszínt felverjük, majd mikor már majdnem kemény hozzákeverjük a porcukrot és a habfixálót.
  15. A gesztenyét lereszeljük és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  16. Rummal ízesítjük.
  17. A tortalapra alulra csokis krém kerül, majd a 2. tortalapot ráhelyezzük. Nagyon vékonyan megkenjük ezt is a csokis krémmel.
  18. Ráhelyezzük a marcipánt, amit előzőleg 4 mm vékonyra nyújtottunk és kör alakúra vágtunk.
  19. Erre kerül a gesztenyés krém, majd a 3. tortalap. Az egész tortát átkenem a maradék csokikrémmel jó vastagon.
  20. Végül mikróban felolvasztjuk a csokit az étolajjal és ráöntjük a tortára, majd ecsettel elkenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17726
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Lehet díszíteni marcipánnal is. :) Én a maradék marcipánt szineztem meg és abból lett a virág. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Névnapra készítettem és a kívánság az volt, hogy jó csokis legyen. Én viszont gesztenyéset akartam. Így kitaláltam, hogy lesz benne ez is, az is. És ráadásként találtam itthon marcipánt, az nagyon feldobta. :) Eredetileg csak krémmel volt bevonva, de mivel eléggé folyt a krém és még 1 órát kocsikáztatnom is kellett a melegben, így született meg az ötlet, hogy bevonom csokival. Ez nagyon jól összetartotta. Egyik kedvenc tortám lett, mert bár csokis, de nem az a nagyon gejl. Imádom:)

Hozzávalók

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...