Csokis-áfonyás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
piskóta
-
14g tojás17 kcal
-
14g író6 kcal
-
11g napraforgó olaj100 kcal
-
14g feketekávé1 kcal
-
22g finomliszt79 kcal
-
19g cukor74 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
0 kcal
krém
Összesen
604
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
170g író68 kcal
-
136g napraforgó olaj1202 kcal
-
170g feketekávé15 kcal
-
260g finomliszt946 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
114 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
0 kcal
krém
-
1000g tej560 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g víz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
46 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
300g áfonya171 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
7258
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
piskóta
-
5.1g tojás6 kcal
-
5.2g író2 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
5.2g feketekávé0 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3.1g étcsokoládé17 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
krém
-
30.7g tej17 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.8g rétesliszt7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
7.7g margarin55 kcal
-
9.2g áfonya5 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
Összesen
220
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 522.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
604
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 126.6 g
Zsír
-
Összesen 432.5 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 184 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 119 g
-
Koleszterin 1095 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6269.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1729 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 782 mg
-
Foszfor 1853 mg
-
Nátrium 1636 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 744.7 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 983.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2547 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 84 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 310 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 979 mg
-
Retinol - A vitamin: 2407 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1649 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1817 micro
Összesen
7258
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
1.6 dl napraforgó olaj
-
170 ml feketekávé
-
23 dkg cukor
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
krém
-
10 dl tej
-
3 db tojás
-
1 dl víz
-
4 csapott ek cukor
-
6 csapott ek rétesliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg margarin
-
30 dkg áfonya
-
1 ek citromlé
-
1 ek cukor
Elkészítés
piskóta
- Előmelegítjük a sütőt. A 3 L-es tojást habosra keverjük. Tényleg legyen jó habos! Hozzáadjuk az írót, az olajat és a kávét, valamint a vanília kivonatot. Furcsa állaga lesz. Aggodalomra semmi ok.
- Mehet bele az összes szárazanyag (cukor, liszt, kakaópor, só, szódabikarbóna, aprított csoki). Híg lesz a végeredmény, ami jó! 3-4 22 cm-es tortaformába adagoljuk, attól függően, hogy milyen vastagra szeretnénk. És légkeverve 170 fokon 30 percig sütjük a piskótát.
- Mialatt sülnek a piskóták, 3 tojást különválasztunk. A fehérjét hűtőbe tesszük, amíg összeáll a krém. A tejet feltesszük forrni a cukrokkal. Felverjük a tojásfehérjét, kemény habbá. A tojássárgákhoz hozzáadjuk az 1 dl vizet és a réteslisztet, és folyamatos kevergetés közben a tejhez adagoljuk. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a fehérjét, és óvatosan beleforgatjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. És ha már kész van minden és kihűlt, belekeverjük a 25 dkg vajat és 2 ek. kakaóport. És hűtőbe tesszük!
- Az áfonya egy részét, 10-15 dekát egy lábasban kis cukorral és citromlével felfőzzük. Hívjuk dzsemnek :). Minden egyes piskótarétegre kenünk, miután egyenesre vágtuk. Piskóta, dzsem, majd csokikrém és a tetejére friss áfonya. És így folytatjuk, amíg el nem fogynak a piskóták. Tehát: piskóta, dzsem, csokikrém, áfonya, piskóta, dzsem, csokikrém, áfonya... :) Hűtőben várja, hogy tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 6099
- Feltöltés dátuma: 2017. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Felturbóztam anyukám lúdlábját :)