r
Nosalty Logó

Csokimázas-tejszínes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Csokimázas-tejszínes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 7255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    414.1 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6995.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    2795 mg
  • Nátrium
    1677 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.7 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3093 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 7255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk. A vajat a cukorral 1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
  2. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát elfelezzük. Két lapot sütünk belőle, a tepsit sütőpapírral béleljük ki.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük egyenként ki a lapokat.
  4. A kisült lapokat meglocsoljuk a citrom levével.
  5. A lapokat a vízfürdőben megolvasztott csokoládé bevonóval megkenjük. Mielőtt megdermed, hullámokat húzunk bele.
  6. A tejszínt a másik zacskó vaníliás cukorral és habfixálóval felverjük. A pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük, kihűtjük és jól kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a felvert kemény tejszínhabot.
  7. A tejszínes habot az alsó lapra simítjuk, és ráfektetjük a másik lapot. Kakaóporral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5404
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom, egyszerű sütemény, bármely alkalomra.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...