Csőben sült tejszínes bolognai torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A paradicsomos mártáshoz
-
100g paradicsom18 kcal
-
75g paradicsomlé13 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g csirkemellfilé60 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tejszínes öntethez
-
55g tojás69 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
A tésztához
-
63g spagetti tészta232 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
667
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A paradicsomos mártáshoz
-
400g paradicsom72 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tejszínes öntethez
-
220g tojás277 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
A tésztához
-
250g spagetti tészta928 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
2665
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A paradicsomos mártáshoz
-
22g paradicsom4 kcal
-
16.5g paradicsomlé3 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
11g csirkemellfilé13 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tejszínes öntethez
-
12.1g tojás15 kcal
-
11g főzőtejszín14 kcal
-
0g só0 kcal
A tésztához
-
13.8g spagetti tészta51 kcal
-
8.3g sajt29 kcal
-
0.6g margarin4 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
146
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1446.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 313.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 689 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 9351 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
667
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.8 g
Zsír
-
Összesen 119.1 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5784.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 1461 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 2206 mg
-
Nátrium 1429 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1254.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1313 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 270 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 877 micro
-
Kolin: 885 mg
-
Retinol - A vitamin: 1064 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2755 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 37403 micro
-
Lut-zea 1694 micro
Összesen
2665
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2060 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A paradicsomos mártáshoz
-
4 db paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
bazsalikom ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 csipet cukor
A tejszínes öntethez
-
4 db tojás
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
A tésztához
-
250 g spagetti tészta
-
1 ek margarin
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A paradicsomos mártáshoz
- A paradicsomok héját kereszt alakban bevágjuk, fél percre forró vízbe dobjuk, majd meghámozzuk őket.
- A hagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot felkockázzuk.
- Egy magas falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, míg aranyszínű lesz.
- Ekkor meghintjük a liszttel, kicsit lepirítjuk (ettől kicsit sűrűbb lesz a mártás), majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket (ha sikerül frissel dolgoznunk, akkor nem túl finomra aprítva használjuk), a csipet cukrot, jól átforgatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Közepes lángon 10-15 perc alatt összefőzzük.
- Míg a mártás készül, a tésztát sóval és kevés olajjal ízesített vízben kifőzzük, leszűrjük, majd félretesszük.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy kerek jénait vagy tortaformát kikenünk margarinnal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
- Egy kis tálkába felütjük a tojásokat, sózzuk, majd a tejszínnel kissé összehabarjuk.
- A tésztát és a mártást összekeverjük, a jénaiba halmozzuk, majd elegyengetjük.
- Ráöntjük a tejszínes keveréket, majd előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc elteltével megszórjuk reszelt sajttal, amit rágrillezünk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 273
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11253
- Feltöltés dátuma: 2012. július 12.
Receptjellemzők
Ági78
149 recept
Egy jó kis tésztaebédre gondoltam, de nem akartam megint a "hagyományos" spagettivel előrukkolni. Megéri még ráfordítani azt a pár pillanatot pluszban -feláldozni pár tojást és egy kis tejszínt-, no és persze a sütés idejét. A tejszíntől krémes, a sajttól ropogós...:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/