r
Nosalty Logó

Csőben sült tejszínes bolognai torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Csőben sült tejszínes bolognai torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paradicsomos mártáshoz

A tejszínes öntethez

A tésztához

667
Kalória
38.2g
Fehérje
60.7g
Szénhidrátok
29.8g
Zsír
313.5g
Víz
280.2g
Koleszterin
3.9g
Rost
9.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A paradicsomos mártáshoz

A tejszínes öntethez

A tésztához

Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A paradicsomos mártáshoz

A tejszínes öntethez

A tésztához

Összesen 2665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A paradicsomos mártáshoz

A tejszínes öntethez

A tésztához

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9351 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5784.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2206 mg
  • Nátrium
    1429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    877 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1064 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2755 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    37403 micro
  • Lut-zea
    1694 micro
Összesen 2665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A paradicsomos mártáshoz

  1. A paradicsomok héját kereszt alakban bevágjuk, fél percre forró vízbe dobjuk, majd meghámozzuk őket.
  2. A hagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot felkockázzuk.
  3. Egy magas falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, míg aranyszínű lesz.
  4. Ekkor meghintjük a liszttel, kicsit lepirítjuk (ettől kicsit sűrűbb lesz a mártás), majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket (ha sikerül frissel dolgoznunk, akkor nem túl finomra aprítva használjuk), a csipet cukrot, jól átforgatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Közepes lángon 10-15 perc alatt összefőzzük.
  5. Míg a mártás készül, a tésztát sóval és kevés olajjal ízesített vízben kifőzzük, leszűrjük, majd félretesszük.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy kerek jénait vagy tortaformát kikenünk margarinnal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  8. Egy kis tálkába felütjük a tojásokat, sózzuk, majd a tejszínnel kissé összehabarjuk.
  9. A tésztát és a mártást összekeverjük, a jénaiba halmozzuk, majd elegyengetjük.
  10. Ráöntjük a tejszínes keveréket, majd előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc elteltével megszórjuk reszelt sajttal, amit rágrillezünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy jó kis tésztaebédre gondoltam, de nem akartam megint a "hagyományos" spagettivel előrukkolni. Megéri még ráfordítani azt a pár pillanatot pluszban -feláldozni pár tojást és egy kis tejszínt-, no és persze a sütés idejét. A tejszíntől krémes, a sajttól ropogós...:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!