Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
729
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
1459
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
56.7g burgonya33 kcal
-
15.1g zeller5 kcal
-
4.7g feta sajt13 kcal
-
14.2g habtejszín41 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
-
4.7g parmezán sajt19 kcal
Összesen
137
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1903.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 725 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 312.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
729
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 98.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3807.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 1089 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1049 mg
-
Nátrium 1451 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 624.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 701 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 668 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
1459
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db burgonya
-
1 kis db zeller
-
150 ml habtejszín
-
1 ek vaj
-
snidling ízlés szerint
-
5 szál petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 ek ételízesítő
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A krumplit és a zellert meghámozzuk. Megmossuk, majd kb 1 cm-es karikákra vágjuk.
- Vizet forralunk, beleszórjuk az ételízesítőt, és mindezt elkeverjük az olívaolajjal. A petrezselymet szárastól hozzáadjuk, a lestyánleveleket durvára vágva, és a négybe vágott fokhagymát szinten. Kis borsot darálunk az egészre. Ebben a lében főzzük a krumplit és a zellert, vigyázva, hogy ne főjenek szét. Ha készre főttek, szűrőkanállal óvatosan egy nagyobb tálba szedjük őket, és megvárjuk, amíg kihűlnek.
- Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk, aljára zsemlemorzsát szórunk. A krumplit és a zellert váltakozó sorrendben elrendezzük a tálban.
- A fetát villával szétnyomkodjuk, majd a tejszínnel, és kb 3-4 ek főzőlével habosra keverjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük. Mindezt ráöntjük a rakott zöldségre, a tetejére vajdarabkákat szórunk.
- A parmezánt lereszeljük, és később -a már majdnem készre sült- felfújtra szórjuk, tovább sütjük, és amint a sajt megpirult, már tálalhatjuk is. Tálaláskor megszórjuk felkarikázott snidlinggel.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 476
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 209
- Össznézettség: 20429
- Feltöltés dátuma: 2013. július 03.
Ajánló
Köretnek 4 személyes, főételnek (friss fejes salátával pl.) 2 személyes finomság. Ha köretként kínáljuk, hirtelensült vagy grillezett hús passzol hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Petra receptje igen megtetszett, feltettem a receptkönyvembe, és hamarosan kipróbáltam. Felhasználván az alapötletet, egy kicsit "megvariálva" készítettem el. Nagyon finomra sikerült, köszönet Petrának!