r
Nosalty Logó

Csirkesaslik steakburgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lolli
Csirkesaslik steakburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A saslikhoz

A steak burgonyához

Összesen 799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A saslikhoz

A steak burgonyához

Összesen 1597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A saslikhoz

A steak burgonyához

Összesen 78 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    15287 micro
  • Lut-zea
    1283 micro
Összesen 799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3565.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2625 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    30573 micro
  • Lut-zea
    2566 micro
Összesen 1597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1483 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A saslikhoz

A steak burgonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. Először a csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk és az összekevert páchoz adjuk, majd pár órára száműzzük a hűtőbe. (Én egy délelőttöt pácoltam.)
  2. Ha eleget pácolódott, daraboljuk fel a zöldségeket és tetszésszerinti sorrendben fűzzük a hurkapálcára a húst és a zöldségeket. Tegyük tepsibe és süssük, amíg szépen meg nem pirul.
  3. A kumplit sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük,tepsibe tesszük és ropogósrasütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21473
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

A pácot másfajta húsokhoz is fel lehet használni. Mi nagyon szeretjük oldalassal vagy csirkeszárnnyal. Ha oldalassal készítjük, akkor szerintem úgy a legfinomabb, ha pácolás előtt a húst megfőzzük fokhagymás sós vízben, és csak utána pácoljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötlet onnan származik, hogy vasárnap nem tudtuk eldönteni a párommal, hogy mit főzzünk. Én a saslik egyszerűbb változatára szavaztam, ő pedig a receptben leírt, pikáns páccal sült oldalast szeretett volna enni... Azt hiszem, megtaláltuk az arany középutat. :)

Hozzávalók

A húshoz

A saslikhoz

A steak burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...