r
Nosalty Logó

Csirkés saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jolán
Csirkés saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A fűszerekhez

Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A fűszerekhez

Összesen 2408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A fűszerekhez

Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    745 micro
  • β-karotin
    3281 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6620.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    3542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    684 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    825 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2981 micro
  • β-karotin
    13123 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    4477 micro
Összesen 2408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    435 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A salátához

A fűszerekhez

Elkészítés

A salátához

  1. Olajat serpenyőben felhevítjük, beletesszük a kis kockákra, (csíkokra) vágott húst, fehéredésig sütjük, majd ráőröljük a borsot és magas lángon megpirítjuk folyamatos kevergetés mellett.
  2. Közben a tésztát kifőzzük és lecsepegtetjük.
  3. A zöldségeket összevágjuk, répát durvára reszeljük. Nagy tálba tesszük és finoman átkavarjuk.
  4. A lepirított húsra ráöntjük a kefirt/tejfölt és összeforraljuk, közben ízesítjük a fűszerekkel (oreganó, kakukkfű, só) Ez kb 1-2 perc
  5. Miután elzárjuk a gázt alatta belepréseljük a 3 gerezd fokhagymát és a 2 kanál mézet. Átkeverjük.
  6. Ezután belekeverjük a kifőtt tésztát és kicsit hagyjuk hűlni.
  7. Fontos, hogy a ragut és a zöldségeket közvetlen tálalás előtt keverjük össze és ekkor kerüljön rá a fél citrom leve is.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26942
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Ajánló

Természetesen lehet még tovább tuningolni pl. olajbogyóval, illetve más zöldségekkel. Azért is szeretjük, hiszen tartalmasabb így tésztával és egy kis husival.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a kánikulában nem kívánjuk a fajsúlyos ételeket, így gyakran készítek ilyen jellegű salátákat.

Hozzávalók

A salátához

A fűszerekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...