r
Nosalty Logó

Csirkés korma curry

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Csirkés korma curry
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 3048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lereszelt gyömbért és fokhagymát belekeverjük a joghurtba.
  2. A csirkecombokat falatnyi kockákra felvágjuk, és a fűszeres joghurtba tesszük. Lefedjük, és hagyjuk benne pár órát, ha nincs időnk, azért mindenképp kb fél órát.
  3. Az olajat felforrósítjuk,beleszórjuk a korma curryport, és hozzáadjuka chili paprikát, aminek az oldalát kissé benyisszantottuk. Pirítsuk állandóan keverveerős tűzön kb 2-3 percig.
  4. Beletesszük az apróra kockázott fehér hagymát, tovább folytatva a pirítást, míg kis színt kap a hagyma.
  5. Ekkor hozzáadjuka joghurtos fűszeres csirkehúst, jólkikapargatva az utolsó cseppig mindent a tálból.
  6. Öntünk hozzá kb 100 ml forrásban lévő vizet, jól átforgatjuk, lefedjük, és megfőzzük a húst.
  7. Beleöntjük a kókusztejet, a darált mandulát,ízlés szerint cukrozzuk, erőteljesebben sózzuk, majd újból összeforraljuk. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel higíthatjuk.
  8. Ha a színét kissé szeretnénk színezni, ízlés szerint kurkumát tehetünk bele.
  9. Az apróra vágott koriander egy részét belekeverjük. A maradékkal tálaláskor díszítjük, mellyel felfrissítjük az illatát.
  10. Basmati vagy jázmin rizzsel, illetve naan-nal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 675
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 63263
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés korma curry
Vicikó 251 recept

Nagyon szeretjük a távol-keleti konyhát, és nagy szerencsénkre nemrégen nyitott a munkahelyemhez igen közel egy nagyon kedves kis indiai - thai étterem. Egész pontosan, a Parázs étterem a Király utcában. Mivel három percre van gyalog, így már jó párszor be is tértünk. Sajnos minden nagyon finom!!! Nem lehet betelni az ízekkel..! Persze mindent ki kellene próbálni, de ha valami nagyon ízlik, akkor én valahogy nem tudok mást rendelni. Ez volt most az a bizonyos! Azt hiszem, már vagy négyszer is ettem náluk. Nem bírtam ki, hogy itthon ne készítsem el, hiszen jól kitanultam az ízét, így nem lehet nagy gond, ha utánafőzöm. A következő apropó pedig, az volt, hogy egyik vásárlásnál egy nagy bevásárlóban megláttam a fűszeres polcot bámulva a korma curryport. Azonnal tudtam, hogy most már nincs menekvés, rögtön megcsinálom. Neten kerestem receptet, és Anjum Anand-nál találtam is! :-)  Azt hiszem, nála nem nagyon kell autentikusabbnak lenni jó receptet illetően. Igaz, Ő a curryport is maga készítette. De szerintem, amit én vettem az is tökéletes volt. Az eredmény igen jónak bizonyult. Ehetek most már mást is a vendéglőben! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...