Csirkés bulgursaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A bulgurhoz
-
25g bulgur86 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
25g koktélparadicsom5 kcal
-
19g gránátalma9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
45g menta32 kcal
-
100g víz0 kcal
Az öntethez
-
2g olívaolaj18 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g akácméz5 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
A csirkéhez
-
125g csirkecomb139 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g zaatar0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
343
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A bulgurhoz
-
100g bulgur342 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
100g koktélparadicsom18 kcal
-
75g gránátalma35 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g menta126 kcal
-
400g víz0 kcal
Az öntethez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
7g akácméz21 kcal
-
7g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
A csirkéhez
-
500g csirkecomb556 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g zaatar0 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1366
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A bulgurhoz
-
5.3g bulgur18 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
9.8g újhagyma2 kcal
-
10.7g kígyóuborka2 kcal
-
5.3g koktélparadicsom1 kcal
-
4g gránátalma2 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
9.6g menta7 kcal
-
21.3g víz0 kcal
Az öntethez
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
0.4g akácméz1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
A csirkéhez
-
26.7g csirkecomb30 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.1g zaatar0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
74
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2388.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 1829 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 303.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 869 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1097 micro
Összesen
343
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9555.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 706 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 995 mg
-
Nátrium 7318 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1215.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 751 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1031 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 3476 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4388 micro
Összesen
1366
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 137 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
A bulgurhoz
-
10 dkg bulgur
-
1 db leveskocka
-
2 db újhagyma
-
0.5 db kígyóuborka
-
10 dkg koktélparadicsom
-
0.3 db gránátalma
-
4 dl víz
Az öntethez
-
1 ek olívaolaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 tk akácméz
-
1 tk só
-
1 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
A csirkéhez
Elkészítés
A bulgurhoz
- A csirke pácolásához az olívaolajat, a sót, a borsot és a zaatar fűszerkeveréket összekeverjük. A húst megmossuk, ha vastagok a filék, műanyagzacskóba téve kiklopfoljuk. Egy műanyag dobozba tesszük, ráöntjük a páclevet, majd hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
- A bulgurt szűrőkanálba tesszük, és hideg víz alatt átmossuk. Egy kisebb lábosban 4 dl vizet forralunk, és beletesszük a zöldségleves-kockát. Amikor felforrt a víz, beleöntjük a bulgurt, és fedő alatt a csomagoláson jelzett időpontig puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
- A paradicsomot, az uborkát felkockázzuk, a mentát, a petrezselymet apróra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
- Az öntethez az olajat, a citromlevet, a mézet, a sót, a borsot és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát egy kisebb üvegben összekeverjük. Ha szükséges, ízlés szerint tovább ízesítjük.
- A leszűrt bulgurt még melegen az öntettel egy nagyobb tálban elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a zöldségeket is. A tetejére halmozzuk a megtisztított gránátalmamagokat, és a csirke elkészüléséig félretesszük.
- A csirkecombokat grillserpenyőben, a rájuk ragadt páclében oldalanként 3–5 percig sütjük. Ezután tányérra szedjük, és letakarjuk alufóliával, szeletelés előtt 3 percig pihentetjük.
- Felszeletelve a bulgur tetejére tesszük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 23359
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Igazán üdítő és laktató saláta, amit ősszel is érdemes elkészíteni.