r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves ősziesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Csirkeraguleves ősziesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3810 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 419 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2960.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2039 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    15239 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6705 micro
Összesen 1672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget megpucoljuk, leöblítjük. A répákat, a póréhagymát finomra karikázzuk, a zellert vékony "stiftekre" szeleteljük, a fokhagymát elkaparjuk. A gombákat nagyobb darabokra szeleteljük, a rókagombát egyben hagyjuk, csak a nagyobb darabokat felezzük el. A petrezselyem szárat kössük össze, ezt ha kész a leves, kidobjuk.
  2. Egy kisebb lábasban forraljuk fel a csirkehúst, majd öntsük le róla a habos levet. Tegyük át egy nagyobb lábasba.
  3. Egy nagy teflon serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és az az összes zöldséget borítsuk bele. Állandó kevergetés közben, jó 10 percen keresztül pirítsuk addig, amíg a saját levét el nem főtte. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és tegyük hozzá a csirkehúshoz. Először csak ca. fél liter vízzel öntsük fel, és dolgozzuk össze a lisztezett zöldséggel. Majd adjuk hozzá a többi vizet, összesen ca. 2 liter.
  4. Forraljuk fel, tegyük bele a citromhéjat, a babérlevelet, ételízesítőt, sót, borsot és a paprikákat (felezzünk el őket keresztben, és a magmentes részüket használjuk). Lassú tűzön főzzük készre, hogy jól összeérhessenek az ízek.
  5. Dúsítsuk tejszínnel.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3410
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 09.

Ajánló

Tálaláskor adjunk mellé tejfölt, csípős paprikát és citromot (van, aki citromlével szereti). Szórjuk meg petrezselyemmel. A leves laktató, de utána még marad hely pl. egy alma pongyolában desszertnek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeraguleves ősziesen
Marti48 317 recept

Meglévő csirkecombok végeztek ma a ragus lábasban... A friss erdei gomba végett neveztem el "őszies"-nek a levest, mely kedvelt étek a családban. Ez bármikor pótolható fagyasztott formájában is, de így az igazi! Készíthetjük természetesen csirkeaprólékból, csontos melle húsából avagy szárnyakból is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...