Csirkeraguleves ősziesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
50g rókagomba16 kcal
-
38g vargánya gomba8 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
419
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
200g rókagomba64 kcal
-
150g vargánya gomba32 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1672
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
4.1g sárgarépa1 kcal
-
2.5g póréhagyma1 kcal
-
4.1g zeller1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.6g fehérrépa3 kcal
-
12.7g csirkecomb14 kcal
-
5.1g rókagomba2 kcal
-
3.8g vargánya gomba1 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
2.5g zöldborsó2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2.5g habtejszín7 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
2.5g paprika0 kcal
-
50.9g víz0 kcal
Összesen
41
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 807.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1247 micro
-
β-karotin 3810 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1676 micro
Összesen
419
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 107 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2960.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1286 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 3230.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2039 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 462 micro
-
K vitamin: 910 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 562 micro
-
α-karotin 4989 micro
-
β-karotin 15239 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6705 micro
Összesen
1672
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
0.5 közepes db póréhagyma
-
1 kis db zeller
-
2 közepes db fehérrépa
-
2 db csirkecomb
-
20 dkg rókagomba
-
15 dkg vargánya gomba
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 kk citromhéj
-
1 dl habtejszín
-
2 l víz
Elkészítés
- Az összes zöldséget megpucoljuk, leöblítjük. A répákat, a póréhagymát finomra karikázzuk, a zellert vékony "stiftekre" szeleteljük, a fokhagymát elkaparjuk. A gombákat nagyobb darabokra szeleteljük, a rókagombát egyben hagyjuk, csak a nagyobb darabokat felezzük el. A petrezselyem szárat kössük össze, ezt ha kész a leves, kidobjuk.
- Egy kisebb lábasban forraljuk fel a csirkehúst, majd öntsük le róla a habos levet. Tegyük át egy nagyobb lábasba.
- Egy nagy teflon serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és az az összes zöldséget borítsuk bele. Állandó kevergetés közben, jó 10 percen keresztül pirítsuk addig, amíg a saját levét el nem főtte. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és tegyük hozzá a csirkehúshoz. Először csak ca. fél liter vízzel öntsük fel, és dolgozzuk össze a lisztezett zöldséggel. Majd adjuk hozzá a többi vizet, összesen ca. 2 liter.
- Forraljuk fel, tegyük bele a citromhéjat, a babérlevelet, ételízesítőt, sót, borsot és a paprikákat (felezzünk el őket keresztben, és a magmentes részüket használjuk). Lassú tűzön főzzük készre, hogy jól összeérhessenek az ízek.
- Dúsítsuk tejszínnel.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3410
- Feltöltés dátuma: 2014. október 09.
Ajánló
Tálaláskor adjunk mellé tejfölt, csípős paprikát és citromot (van, aki citromlével szereti). Szórjuk meg petrezselyemmel. A leves laktató, de utána még marad hely pl. egy alma pongyolában desszertnek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Meglévő csirkecombok végeztek ma a ragus lábasban... A friss erdei gomba végett neveztem el "őszies"-nek a levest, mely kedvelt étek a családban. Ez bármikor pótolható fagyasztott formájában is, de így az igazi! Készíthetjük természetesen csirkeaprólékból, csontos melle húsából avagy szárnyakból is!