r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Misi apa
Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Összesen 1456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Összesen 5827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2611 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    1498 micro
  • β-crypt
    219 micro
  • Likopin
    7637 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 1456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    325.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    2160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6876.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    521 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3693 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3440.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    11004 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2238 micro
  • Kolin:
    1676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10443 micro
  • α-karotin
    637 micro
  • β-karotin
    5991 micro
  • β-crypt
    876 micro
  • Likopin
    30548 micro
  • Lut-zea
    3768 micro
Összesen 5827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    588 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Elkészítés

A csirkepaprikáshoz

  1. Csirkepaprikás:
  2. Kezdjük a csirke pucolásával, tokok, pihék eltávolításával, majd a csirke szétdarabolásával és átmosásával. Ezt követően feldaraboljuk a hozzávalókat, a hagymát apróra, a paradicsomot kockára, a paprikát pedig tetszés szerint, a fokhagymát fokhagymanyomón törjük át.
  3. Vegyünk elő egy nagyobb lábast, hevítsük fel benne a zsiradékot, majd rakjuk hozzá a vöröshagymát és a sót, pároljuk üvegesre, és rakjuk hozzá a maradék fűszereket (kivéve a pirospaprikát).
  4. Következő lépésként hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk, ha ez megvan, jöhet a paradicsom és a zöldpaprika, sűrített paradicsom. Fedjük le, és pároljuk így tovább, néha nézzük meg, hogy nem kell- e alá víz, és óvatosan keverjük meg.
  5. Mielőtt a hús készre főne, a pörkölt felszínén lévő zsiradékhoz adjuk hozzá a pirospaprikát, majd fedőt levesszük róla, és ezután csak rázogatással keverjük, és sűrítsük vissza a szaftjára.
  6. Nokedli:
  7. Keverjük össze a sót és a lisztet, majd adjuk hozzá a tojásokat, és ezzel is keverjük össze.
  8. Adjunk hozzá vizet apránként addig, míg csomómentes, nyúlós tésztát nem kapunk.
  9. Fazékba forraljunk sós vizet, és nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát, ha feljött a víz tetejére, még egy fél percig forraljuk, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és nagyon hideg vízzel alaposan leöblítjük.
  10. Ezt mindaddig megismételjük, míg el nem fogy a tészta. (Az alapos öblítés fontos, mert így nem ragad össze a tészta.)
  11. Uborkasaláta:
  12. Pucoljuk meg az uborkákat, uborkagyalun gyaluljuk le egy tálba.
  13. Készítsük el a salátalevet, öntsük rá az uborkára, és keverjük össze, tálalásig tartsuk hűtőben lefedve.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12307
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

Jó pár receptkönyvet átnéztem, és úgy láttam, hogy ezt az ételt is többféleképpen készítik, de a tapasztalatom az, hogy a csirkepaprikáshoz egy egész csirke kell, ugyanis a csirkének minden része más ízű, és ez adja meg igazán az ízét, zamatát. Innen-onan csipegettem egy kicsit, és ez lett a végeredmény, szerintem tökéletes.

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...