Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Misi apa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkepaprikáshoz
-
375g csirke548 kcal
-
75g csirkemáj89 kcal
-
128g vöröshagyma46 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
7 kcal
-
14 kcal
-
18g napraforgó olaj159 kcal
A nokedlihez
-
125g finomliszt455 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g víz0 kcal
Az uborkasalátához
Összesen
1456
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkepaprikáshoz
-
1500g csirke2193 kcal
-
300g csirkemáj357 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
4g bors10 kcal
-
0 kcal
-
2g majoranna4 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
57 kcal
-
72g napraforgó olaj636 kcal
A nokedlihez
-
500g finomliszt1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
Az uborkasalátához
Összesen
5827
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkepaprikáshoz
-
28.9g csirke42 kcal
-
5.8g csirkemáj7 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
7.7g paradicsom1 kcal
-
3.9g zöldpaprika1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
1.3g sűrített paradicsom1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
A nokedlihez
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g víz0 kcal
Az uborkasalátához
Összesen
112
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1719.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 923 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 860.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2751 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 560 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 2611 micro
-
α-karotin 159 micro
-
β-karotin 1498 micro
-
β-crypt 219 micro
-
Likopin 7637 micro
-
Lut-zea 942 micro
Összesen
1456
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 325.3 g
Zsír
-
Összesen 258.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 2160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6876.4 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 521 mg
-
Kálcium 693 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 660 mg
-
Foszfor 3693 mg
-
Nátrium 1212 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545.7 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 3440.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 11004 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 333 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 113 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2238 micro
-
Kolin: 1676 mg
-
Retinol - A vitamin: 10443 micro
-
α-karotin 637 micro
-
β-karotin 5991 micro
-
β-crypt 876 micro
-
Likopin 30548 micro
-
Lut-zea 3768 micro
Összesen
5827
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 588 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A csirkepaprikáshoz
-
1.5 kg csirke
-
3 nagy db vöröshagyma
-
4 közepes db paradicsom
-
2 db zöldpaprika
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1.5 tk majoranna
-
2.5 ek fűszerpaprika
-
70 g sűrített paradicsom
A nokedlihez
-
50 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 csipet só
Az uborkasalátához
-
2 db kígyóuborka
-
4 ek cukor
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
-
0.5 l víz
Elkészítés
A csirkepaprikáshoz
- Csirkepaprikás:
- Kezdjük a csirke pucolásával, tokok, pihék eltávolításával, majd a csirke szétdarabolásával és átmosásával. Ezt követően feldaraboljuk a hozzávalókat, a hagymát apróra, a paradicsomot kockára, a paprikát pedig tetszés szerint, a fokhagymát fokhagymanyomón törjük át.
- Vegyünk elő egy nagyobb lábast, hevítsük fel benne a zsiradékot, majd rakjuk hozzá a vöröshagymát és a sót, pároljuk üvegesre, és rakjuk hozzá a maradék fűszereket (kivéve a pirospaprikát).
- Következő lépésként hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk, ha ez megvan, jöhet a paradicsom és a zöldpaprika, sűrített paradicsom. Fedjük le, és pároljuk így tovább, néha nézzük meg, hogy nem kell- e alá víz, és óvatosan keverjük meg.
- Mielőtt a hús készre főne, a pörkölt felszínén lévő zsiradékhoz adjuk hozzá a pirospaprikát, majd fedőt levesszük róla, és ezután csak rázogatással keverjük, és sűrítsük vissza a szaftjára.
- Nokedli:
- Keverjük össze a sót és a lisztet, majd adjuk hozzá a tojásokat, és ezzel is keverjük össze.
- Adjunk hozzá vizet apránként addig, míg csomómentes, nyúlós tésztát nem kapunk.
- Fazékba forraljunk sós vizet, és nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát, ha feljött a víz tetejére, még egy fél percig forraljuk, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és nagyon hideg vízzel alaposan leöblítjük.
- Ezt mindaddig megismételjük, míg el nem fogy a tészta. (Az alapos öblítés fontos, mert így nem ragad össze a tészta.)
- Uborkasaláta:
- Pucoljuk meg az uborkákat, uborkagyalun gyaluljuk le egy tálba.
- Készítsük el a salátalevet, öntsük rá az uborkára, és keverjük össze, tálalásig tartsuk hűtőben lefedve.
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12307
- Feltöltés dátuma: 2012. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Misi apa
7 recept
Jó pár receptkönyvet átnéztem, és úgy láttam, hogy ezt az ételt is többféleképpen készítik, de a tapasztalatom az, hogy a csirkepaprikáshoz egy egész csirke kell, ugyanis a csirkének minden része más ízű, és ez adja meg igazán az ízét, zamatát. Innen-onan csipegettem egy kicsit, és ez lett a végeredmény, szerintem tökéletes.