Csirkepaprikás Márti konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
267g csirke390 kcal
-
17g csirkeszív26 kcal
-
17g csirkemáj20 kcal
-
17g csirkezúza16 kcal
-
50g csirkeszárny59 kcal
-
83g csirke alsócomb90 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
10g kápia paprika2 kcal
-
1 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
5g libazsír45 kcal
-
0 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
705
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
100g csirkeszív153 kcal
-
100g csirkemáj119 kcal
-
100g csirkezúza94 kcal
-
300g csirkeszárny355 kcal
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
6 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
4222
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
39.9g csirke58 kcal
-
2.5g csirkeszív4 kcal
-
2.5g csirkemáj3 kcal
-
2.5g csirkezúza2 kcal
-
7.5g csirkeszárny9 kcal
-
12.5g csirke alsócomb13 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
2.5g paprika0 kcal
-
1.5g kápia paprika0 kcal
-
0.7g hegyes erős paprika0 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
4.5g fehérrépa3 kcal
-
2g zeller1 kcal
-
0.7g libazsír7 kcal
-
0 kcal
-
2.5g paradicsom0 kcal
-
7.5g víz0 kcal
Összesen
103
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 347 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1066.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 397.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 638 micro
-
α-karotin 850 micro
-
β-karotin 2219 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 436 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
705
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 355 g
Zsír
-
Összesen 266.6 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 2082 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6398.7 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 346 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 488 mg
-
Foszfor 3365 mg
-
Nátrium 1703 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 2382.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5161 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 987 micro
-
Kolin: 1223 mg
-
Retinol - A vitamin: 3828 micro
-
α-karotin 5099 micro
-
β-karotin 13316 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 2614 micro
-
Lut-zea 1144 micro
Összesen
4222
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 65 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg csirkeszív
-
10 dkg csirkemáj
-
10 dkg csirkezúza
-
30 dkg csirkeszárny
-
4 db csirke alsócomb
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 közepes db kápia paprika
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
0.5 kis db zeller
-
2 ek libazsír
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db paradicsom
Elkészítés
- A zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller, paprikák) megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk, olyan apróra, mint a hagymát (durva lyukú reszelőn is reszelhetjük). A csirkét feldaraboljuk, ezt és az összes húsos hozzávalót hideg víz alatt leöblítjük.
- Egy jó nagy lábasban felforrósítjuk a libazsírt, és ebben fedő nélkül a zöldségeket és a hagymát karamellizáljuk, azaz aranyszínűre pirítjuk (mint a bográcsban), és időnként megkavarjuk.
- Ha már finoman illatozik az alapanyag, keverjük hozzá a feldarabolt csirkét és a többi húst, a szívet, a zúzát - a máj kivételével. Ekkor további pirítás következik, a hús fehéredéséig. Egy pici vízzel lazítsuk, ha odasülés fenyeget.
- Amikor ezzel is elkészültünk, a tűzről lehúzva keverjük hozzá az őrölt pirospaprikát, majd öntsük fel vízzel, és sózzuk meg. Annyi vizet öntsünk rá, amennyi ca. 2 ujjnyi magasan befedi.
- Adjuk hozzá a négybe vágott paradicsomot, és egyszeri forralás után, lassú tűzön rotyogtassuk, hogy legyen ideje az ízeknek összeérnie és az apróra kockázott zöldségnek-hagymának szétfőnie.
- Legvégén tegyük hozzá a megtisztított májat, és főzzük tovább kb. még 15 percig.
- Elkészítettem: 99 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 27696
- Feltöltés dátuma: 2015. március 18.
Ajánló
Bár ez az étel nagyon gyorsan is elkészül, ha magas hőmérsékleten főzzük, de érdemes időt szánni rá, és inkább "kis lángon" rotyogtatni, mert így sokkal aromásabb a végeredmény. Tejföllel, házilag készített galuskával, csípős paprikával és magyaros uborkasalátával tálaljuk. Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Nagyon kedvelt családi étek, nyáron szeretjük bográcsban elkészíteni. Nem habarom be, mert a zöldséges alap jó sűrűséget képez. A tejfölt külön tálalom.