r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás Márti konyhájából

Marti48
Csirkepaprikás Márti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

705
Kalória
59.2g
Fehérje
14g
Szénhidrát
44.4g
Zsír
397.1g
Víz
346.9g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2219 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    436 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    355 g

Zsír

  • Összesen
    266.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6398.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    3365 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    2382.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5161 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    1223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3828 micro
  • α-karotin
    5099 micro
  • β-karotin
    13316 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    2614 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 4222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    65 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller, paprikák) megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk, olyan apróra, mint a hagymát (durva lyukú reszelőn is reszelhetjük). A csirkét feldaraboljuk, ezt és az összes húsos hozzávalót hideg víz alatt leöblítjük.
  2. Egy jó nagy lábasban felforrósítjuk a libazsírt, és ebben fedő nélkül a zöldségeket és a hagymát karamellizáljuk, azaz aranyszínűre pirítjuk (mint a bográcsban), és időnként megkavarjuk.
  3. Ha már finoman illatozik az alapanyag, keverjük hozzá a feldarabolt csirkét és a többi húst, a szívet, a zúzát - a máj kivételével. Ekkor további pirítás következik, a hús fehéredéséig. Egy pici vízzel lazítsuk, ha odasülés fenyeget.
  4. Amikor ezzel is elkészültünk, a tűzről lehúzva keverjük hozzá az őrölt pirospaprikát, majd öntsük fel vízzel, és sózzuk meg. Annyi vizet öntsünk rá, amennyi ca. 2 ujjnyi magasan befedi.
  5. Adjuk hozzá a négybe vágott paradicsomot, és egyszeri forralás után, lassú tűzön rotyogtassuk, hogy legyen ideje az ízeknek összeérnie és az apróra kockázott zöldségnek-hagymának szétfőnie.
  6. Legvégén tegyük hozzá a megtisztított májat, és főzzük tovább kb. még 15 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 80 p

Nagyon kedvelt családi étek, nyáron szeretjük bográcsban elkészíteni. Nem habarom be, mert a zöldséges alap jó sűrűséget képez. A tejfölt külön tálalom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...