r
Nosalty Logó

Csirkemell licsivel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemell licsivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2254 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 565 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4551.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2135 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1702 micro
Összesen 2254 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mielőtt nekiállhatnánk az alkotásnak, biztosra kell vennünk, hogy minden előkészületet megtettünk. A csirkemellet felkockázzuk/ felcsíkozzuk, a póréhagymát feldaraboljuk, a gombát pedig legalább 30 perccel a főzés előtt meleg vízbe áztatjuk.
  2. A csirkének elkészítjük a pácot: sót, borsot, őrölt gyömbért és curry port keverünk össze olajjal, áttört fokhagymával, szójaszósszal és Hoisin-szósszal egy tálban. Ebbe forgatjuk a csirkét, majd legalább 1 óráig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Wokban kevés olajat forrósítunk, és a pácolt csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Ehhez adjuk a póréhagymát, gazdagon meglocsoljuk szójaszósszal és Hoisin-szósszal. Ezt követi a kesudió, melyet nem feltétlenül kell addig fődögélni hagyni, míg megpuhul. Ropogósan még jobb. Mikor már úgy érezzük, hogy kész az étel, az utolsó pillanatokban hozzáadjuk a lecsepegtetett licsit. Óvatosan összeforgatjuk.
  4. Thai rizstésztát főzünk hozzá, majd még a wokban összekeverjük a szószos hússal.
  5. Rákszirommal tálaljuk. (Ezúttal én indonéz krupukot választottam, de a hagyományos rákszirom is tökéletes.)
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3794
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel a magyar konyha ízvilágától nagyon távolira sikerült. Viszont mindannak ellenére, hogy a hozzávalók igencsak idegennek tűnhetnek, a legtöbb hozzávalót egy Magyarországon található üzletláncban vásároltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...