Csirkemájpástétom dió bundában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
60g csirkemáj71 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
2g lapzselatin8 kcal
-
10g dió65 kcal
-
70g kalács257 kcal
-
20g balzsamecet18 kcal
-
20g méz61 kcal
Összesen
613
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
600g csirkemáj714 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
24g lapzselatin84 kcal
-
100g dió654 kcal
-
700g kalács2569 kcal
-
200g balzsamecet176 kcal
-
200g méz608 kcal
Összesen
6134
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
22g csirkemáj26 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
-
18.4g alaplé1 kcal
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
3.7g dió24 kcal
-
25.7g kalács94 kcal
-
7.3g balzsamecet6 kcal
-
7.3g méz22 kcal
Összesen
223
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 882.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 102.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2057 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 2052 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
613
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 210.6 g
Zsír
-
Összesen 312.3 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 2554 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8820.7 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 519 mg
-
Kálcium 961 mg
-
Vas 80 mg
-
Magnézium 493 mg
-
Foszfor 2975 mg
-
Nátrium 3752 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628.8 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1025.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20573 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 101 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4419 micro
-
Kolin: 1457 mg
-
Retinol - A vitamin: 20522 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
6134
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 755 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 753 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
-
600 g csirkemáj
-
150 g vöröshagyma
-
50 ml napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
30 ml konyak
-
50 g vaj
-
150 ml habtejszín
-
500 ml alaplé
-
12 db lapzselatin
-
100 g dió
-
70 dkg kalács
-
200 ml balzsamecet
-
100 ml méz
Elkészítés
- Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, és üvegesítsük meg a szeletekre vágott hagymákat. Tegyük hozzá a megmosott, megtisztított csirkemájat, és fűszerezzük sóval, borssal, majorannával.
- Egy szaftmixerbe tegyük bele a meleg alaplevünket, az imént lepirított májat, a teszínt, és mixeljük teljesen pépesre. (Ha nincs mixerünk, húsdarálóval daráljuk le 2-3szor a sült csirkemájunkat.) A masszát helyezzük egy tálba, és a vajjal, konyakkal keverjük simára.
- A zselatinlapjainkat áztassuk hideg vízbe, és amikor gumi állagúra puhult, kevés vízzel mikróban folyósítsuk meg. A megolvasztott zselatint keverjük a még langyos májas masszánkhoz.
- Vegyünk elő egy kisebb méretű tepsit, és a májas masszát egyenletesen osszuk el az aljára és simítsuk el a tetejét. Hűtőbe téve hagyjuk 2 órán át merevedni.
- Ez idő alatt a balzsamecetet a mézzel egy kisebb forralóban addig forraljuk, amíg egy szirup állagú folyadékot nem kapunk, aztán tegyük oldalra, és hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt májpástétomból készítsünk kb. 6 cm átmérőjű korongokat kiszúró segítségével. A korongokat forgassuk meg a pirított darált dióban.
- Tálaláskor a kalácsainkat pirítsuk meg, helyezzük tányér közepére, rakjunk rá 1 db diós csirkemájpástétomot és a balzsamecetes koncentrátummal dekoratívan locsoljuk körbe.
- Salátalevéllel, ribizlilekvárral és almaszeletekkel díszítsük.
- Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2299
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
Barny
35 recept
Könnyen elkészíthető, mutatós előétel! Olyan tepsit válasszunk a pástétom dermesztésére, ahol kb. 2 cm vastagra tud elterülni a massza!