r
Nosalty Logó

Csirkeleves són sült krumpli gnocchi-val

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Csirkeleves són sült krumpli gnocchi-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a gnocchi-hoz

a leveshez

Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a gnocchi-hoz

a leveshez

Összesen 3107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a gnocchi-hoz

a leveshez

Összesen 85 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15591.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    15221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    637 micro
  • β-karotin
    1655 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124728.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    121771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2262 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    5097 micro
  • β-karotin
    13239 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3816 micro
Összesen 3107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3413.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    3333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

a gnocchi-hoz

a leveshez

Elkészítés

a gnocchi-hoz

  1. A sütőt előmelegítjük 220 C-ra. A sót egy kicsi tepsibe öntjük, elegyengetjük. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, rárakjuk a sóra, és a forró sütőbe tolva puhára sütjük. Akkor van kész, amikor egy kést könnyedén bele tudunk szúrni a közepébe. (A sót többször használhatjuk.)
  2. Hagyjuk hűlni, majd megpucoljuk, és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, melegen több lisztet vesz fel, és nehéz lesz a gnocchi. Összegyúrjuk a liszttel, a tojások sárgájával, pici sóval, borssal.
  3. Egy nagy tepsit vagy tálcát megszórunk bőven liszttel. Az összegyúrt tésztából teáskanálnyit csípünk le (lisztes kézzel), megformázzuk dundi ovális alakúra, és a tálcára rakjuk.
  4. Bő, forró, sós vízben több részletben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, már kész is, tésztaszűrővel kiemeljük, és egy tálba rakjuk, amibe olívaolajat öntöttünk, és elkeverjük vele.

a leveshez

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajon megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát meg a zellert. Pár percig kevergetjük, belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk néhány másodpercig illatozni. Meghintjük a liszttel, megpirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel, belerakjuk a paprikát, paradicsomot (félbevágva), a csokorba kötött zellerlevelet meg petrezselymet, ja és a csirkemellet se felejtsük el, hogy az is puhára főjön. Sózzuk, később, mikor kóstoljuk, és a paprika mégsem csípős, akkor daráljunk bele borsot.
  3. Felforraljuk, majd kis lángon 30-40 percig főzzük, attól függ, hogy tényleg csirkemellet kaptunk-e, vagy beillik már bivalynak is.
  4. Mikor már minden szépen megpuhult, beleöntjük a zöldborsót, amivel pár percig főzzük. Végül a tejjel meg a tejszínnel kiforraljuk. Ez elég macerás, de most a csirkét kiszedjük, és lefejtjük a csontról, majd falatnyi darabokban visszarakjuk a levesbe.
  5. Tányérokba szedjük a levest, ízlés szerint rakunk a kis dundi gnocchi-ból bele.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1485
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc boltomban fehérrépa hiány van (meg van, amikor karalábé vagy éppen zellergumó), így mindenféle ilyen fura leveseket kell főzzek, amihez nem szükséges.

Hozzávalók

a gnocchi-hoz

a leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...