Csirkeleves són sült krumpli gnocchi-val
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
a gnocchi-hoz
-
38g burgonya22 kcal
-
38g só0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
a leveshez
-
113g csirkemell (csontos)164 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
1 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g só0 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
388
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
a gnocchi-hoz
-
300g burgonya173 kcal
-
300g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
a leveshez
-
900g csirkemell (csontos)1316 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
10 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
6 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
12g só0 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
3107
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
a gnocchi-hoz
-
8.2g burgonya5 kcal
-
8.2g só0 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
a leveshez
-
24.6g csirkemell (csontos)36 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
2.2g halványító zeller0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.7g hegyes erős paprika0 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.7g zöldborsó2 kcal
-
5.5g tej3 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
-
27.4g víz0 kcal
Összesen
85
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15591.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 15221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 276.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 637 micro
-
β-karotin 1655 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 477 micro
Összesen
388
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.3 g
Zsír
-
Összesen 187.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124728.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 781 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 1675 mg
-
Nátrium 121771 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 2210.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2262 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 827 mg
-
Retinol - A vitamin: 947 micro
-
α-karotin 5097 micro
-
β-karotin 13239 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 3816 micro
Összesen
3107
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3413.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 3333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 70 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
a gnocchi-hoz
-
30 dkg burgonya
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
a leveshez
-
2 db csirkemell (csontos)
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 csapott ek finomliszt
-
0.5 közepes db hegyes erős paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
2 db zellerlevél
-
3 szál petrezselyem
-
2 teáskanál só
-
10 dkg zöldborsó
-
2 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
1 l víz
Elkészítés
a gnocchi-hoz
- A sütőt előmelegítjük 220 C-ra. A sót egy kicsi tepsibe öntjük, elegyengetjük. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, rárakjuk a sóra, és a forró sütőbe tolva puhára sütjük. Akkor van kész, amikor egy kést könnyedén bele tudunk szúrni a közepébe. (A sót többször használhatjuk.)
- Hagyjuk hűlni, majd megpucoljuk, és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, melegen több lisztet vesz fel, és nehéz lesz a gnocchi. Összegyúrjuk a liszttel, a tojások sárgájával, pici sóval, borssal.
- Egy nagy tepsit vagy tálcát megszórunk bőven liszttel. Az összegyúrt tésztából teáskanálnyit csípünk le (lisztes kézzel), megformázzuk dundi ovális alakúra, és a tálcára rakjuk.
- Bő, forró, sós vízben több részletben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, már kész is, tésztaszűrővel kiemeljük, és egy tálba rakjuk, amibe olívaolajat öntöttünk, és elkeverjük vele.
a leveshez
- A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajon megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát meg a zellert. Pár percig kevergetjük, belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk néhány másodpercig illatozni. Meghintjük a liszttel, megpirítjuk.
- Felöntjük vízzel, belerakjuk a paprikát, paradicsomot (félbevágva), a csokorba kötött zellerlevelet meg petrezselymet, ja és a csirkemellet se felejtsük el, hogy az is puhára főjön. Sózzuk, később, mikor kóstoljuk, és a paprika mégsem csípős, akkor daráljunk bele borsot.
- Felforraljuk, majd kis lángon 30-40 percig főzzük, attól függ, hogy tényleg csirkemellet kaptunk-e, vagy beillik már bivalynak is.
- Mikor már minden szépen megpuhult, beleöntjük a zöldborsót, amivel pár percig főzzük. Végül a tejjel meg a tejszínnel kiforraljuk. Ez elég macerás, de most a csirkét kiszedjük, és lefejtjük a csontról, majd falatnyi darabokban visszarakjuk a levesbe.
- Tányérokba szedjük a levest, ízlés szerint rakunk a kis dundi gnocchi-ból bele.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1485
- Feltöltés dátuma: 2014. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
A kedvenc boltomban fehérrépa hiány van (meg van, amikor karalábé vagy éppen zellergumó), így mindenféle ilyen fura leveseket kell főzzek, amihez nem szükséges.