Csirkecombok sárgarépás töltelékkel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Vica Konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
13g kenyér34 kcal
-
15g főtt tojás23 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
Összesen
439
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
Összesen
1762
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
55.7g csirkecomb62 kcal
-
5.6g gomba1 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
2.2g sárgarépa1 kcal
-
18.9g sárgarépa7 kcal
-
2.8g kenyér8 kcal
-
3.3g főtt tojás5 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
Összesen
99
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 237.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2940 micro
-
β-karotin 7576 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1080 micro
Összesen
439
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 112.5 g
Zsír
-
Összesen 113.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 887 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3153.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1321 mg
-
Nátrium 1083 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 949.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3326 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 799 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 601 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 11759 micro
-
β-karotin 30302 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 4322 micro
Összesen
1762
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 655 micro
-
β-karotin 1687 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
10 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db főtt tojás
-
1 db tojás
-
csirke fűszersó ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
4 db borókabogyó
Elkészítés
- A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetés után beszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel, meghintjük granulált fokhagymával, majd legalább 1 órára hűtőbe helyezzük.
- Közben a répát, hagymát, gombát megtisztítjuk. A kisebb szál répát és a gombát vékony, rövid csíkokra, a hagymát apró, a főtt tojást 1x1 cm-es kockákra vágjuk.A 2 nagyobb répát középen kettéhasítjuk, majd keresztben kettévágjuk.
- Egy kicsi serpenyőbenkevés étolajt teszünk, felhevítjük, beletesszük a sárgarépacsíkokat, kevés ideig pároljuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd kis idő múlva a gombát, közben ételízesítővel, majorannával, sóval, borssal ízésítjük, 2-3 perc múlva levesszük a tűzről, és kihűtjük.
- A kenyeret hideg vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és a raguval a zsemléhez adjuk, beletesszük a nyers tojást, és jól összegyúrjuk, szükség esetén még sóval, borssal fűszerezzük, végül laza mozdulatokkal a töltelékhez keverjük a tojáskockákat. 4 felé osztva a combok bőre alá töltjük.
- Végül a combokat tepsibe helyezzük, közétesszük a répadarabokat és a borókabogyókat, aláöntünk kb. 2 dl vizet, alufóliával lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk, majd a fólia eltávolítása után pirosra sütjük. Burgonyapürével vagy sült burgonyával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2565
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vica Konyha
19 recept
Ezt a tölteléket egy borongós őszi napon találtam ki, mert töltött húst szerettem volna készíteni, de megszáltt az újítás ördöge.