Csirkecomb fűszeres panírban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
A csirkéhez
-
313g csirke alsócomb337 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A fűszeres bundához
-
13g finomliszt46 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tej3 kcal
A parajtortához
-
250g burgonya144 kcal
-
25g spenót4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
A besamelmártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
150g tej84 kcal
Összesen
1439
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
A csirkéhez
-
1250g csirke alsócomb1348 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A fűszeres bundához
-
50g finomliszt182 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tej11 kcal
A parajtortához
-
1000g burgonya578 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
A besamelmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
600g tej336 kcal
Összesen
5752
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
A csirkéhez
-
35.2g csirke alsócomb38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.2g napraforgó olaj64 kcal
A fűszeres bundához
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
0.6g tej0 kcal
A parajtortához
-
28.2g burgonya16 kcal
-
2.8g spenót0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2.8g parmezán sajt11 kcal
A besamelmártáshoz
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
16.9g tej9 kcal
Összesen
160
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 104.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2066.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 340.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1051 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2492 micro
Összesen
1439
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 241.1 g
Zsír
-
Összesen 416.6 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 170 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 113 g
-
Koleszterin 1126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8266.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 2203 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 457 mg
-
Foszfor 2763 mg
-
Nátrium 2554 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1363.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1081 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 110 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 403 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 728 mg
-
Retinol - A vitamin: 731 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4204 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9968 micro
Összesen
5752
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
10 db csirke alsócomb
-
só ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
A fűszeres bundához
-
5 csapott ek finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
majoranna ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 ek tej
A parajtortához
-
1 kg burgonya
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
10 dkg parmezán sajt
A besamelmártáshoz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
6 dl tej
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkecombokat besózzuk, fokhagymával bedörzsöljük.
- A parajtortához a krumplit feltesszük héjában főni.
- Közben elkészítjük a besamelmártást, amihez hozzáadjuk a parajt és a fokhagymát, további 5 percig főzzük.
- A fűszeres panírhoz a tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, megborsozzuk.
- A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a majorannával, a kakukkfűvel és a sóval.
- Először a borsos tojásba, majd a lisztbe forgatjuk a combokat.
- A megfőtt krumplit meghámozzuk, vastag karikára vágjuk.
- Egy kapcsos tortaformába beletesszük a krumplit, jól megsózzuk, és ráöntjük a parajos besamelmártást, a tetejére ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben 15 perc alatt összesütjük. Hideg helyen hagyjuk, hogy összeálljon.
- Eközben közepes lángon, bő olajban, fedő alatt kisütjük a combokat. A kihűlt parajtortát felszeleteljük, és a csirkecombokkal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4703
- Feltöltés dátuma: 2011. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mercedes
302 recept
Sok csirkecomb volt a fagyasztóban, de a párom nem igazán rajong érte, próbáltam mégis valahogy a kedve szerint elkészíteni. A parajos krumpiltortát viszont nagyon szereti, így nagyon finom vacsora lett belőle.