Csirkés vadasmártás
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Csirkés vadasmártás
-
2 ek kacsazsír
-
800 g csirkecomb
-
1 nagy db vöröshagyma
-
200 g sárgarépa
-
100 g fehérrépa
-
150 g zeller
-
50 g karalábé
-
3 gerezd fokhagyma
-
200 ml fehérbor
-
500 ml csirke alaplé
-
2 ek mustár
-
150 ml habtejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 ízlés szerint só
-
2 kávéskanál borókabogyó
-
2 kk tárkony
-
2 kk bors
-
3 db babérlevél
-
100 g nádcukor
553
Kalória
20.2g
Fehérje
44.6g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
279.7g
Víz
138.3g
Koleszterin
4.3g
Rost
31.7g
Cukor
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Csirkés vadasmártás
-
8g kacsazsír0 kcal
-
200g csirkecomb223 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
38g zeller14 kcal
-
13g karalábé2 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g nádcukor95 kcal
Összesen
553
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Csirkés vadasmártás
-
30g kacsazsír0 kcal
-
800g csirkecomb890 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
150g zeller54 kcal
-
50g karalábé10 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
2g tárkony6 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
Összesen
2214
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Csirkés vadasmártás
-
1.2g kacsazsír0 kcal
-
31.7g csirkecomb35 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
7.9g sárgarépa3 kcal
-
4g fehérrépa3 kcal
-
5.9g zeller2 kcal
-
2g karalábé0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
7.9g fehérbor6 kcal
-
19.8g csirke alaplé1 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
5.9g habtejszín17 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g nádcukor15 kcal
Összesen
84
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1326.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 279.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 1547 micro
-
β-karotin 3716 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
553
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 115 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5306.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 3312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.3 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 1118.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2028 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 6190 micro
-
β-karotin 14864 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
2214
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 245 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
84
kcal
Elkészítés
Csirkés vadasmártás
- Első lépésként pirítsuk körbe alaposan a csirkecombokat kacsazsíron. A szépen megpirult csirkecombokat szedjük ki, és tegyük félre. Csirkecombon kívül használhatunk nyugodtan más részeit is a csirkének.
- A pörzsanyagos kacsazsírba tegyük ezután a kockákra vágott gyökérzöldségeket, enyhén sózzuk meg, szórjuk meg cukorral, majd pirítsuk át az egészet.
- A karamellizálódott zöldségeket öntsük fel fehérborral, és forraljuk ki belőle az alkoholt.
- Tegyük vissza a lepirított csirkecombokat, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje a zöldségeket és a húst.
- A fűszereket érdemes egy teatojásban beletenni a mártásba, mivel így sokkal könnyebb lesz kiszedni őket.
- Fedő alatt kb. fél órán át főzzük takarékon a vadast, amíg a csirkecomb és a zöldségek is megpuhulnak.
- Szedjük ki a combokat és a teatojást.
- Ízesítsük mustárral, tejszínnel és citromlével. Turmixoljuk le a mártást, és húzzuk fel alaplével, ha esetleg túl sűrű lenne, és forraljuk fel utoljára.
- A csirkecombra tálalás előtt érdemes forró sütőben utoljára rápirítani, hogy jó ropogós legyen a bőre.
- Köretnek tálaljunk mellé pirított szalvétagombócot vagy zsemlegombócot vagy knédlit.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 40 perc
A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!