r
Nosalty Logó

Csirkés vadasmártás

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Vadasmártás sült csirkével pirított szalvétagombóccal fehér tányéron fa asztalon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirkés vadasmártás

553
Kalória
20.2g
Fehérje
44.6g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
279.7g
Víz
138.3g
Koleszterin
4.3g
Rost
31.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkés vadasmártás

Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkés vadasmártás

Összesen 2214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkés vadasmártás

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3716 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5306.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    3312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2028 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    6190 micro
  • β-karotin
    14864 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 2214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

Csirkés vadasmártás

  1. Első lépésként pirítsuk körbe alaposan a csirkecombokat kacsazsíron. A szépen megpirult csirkecombokat szedjük ki, és tegyük félre. Csirkecombon kívül használhatunk nyugodtan más részeit is a csirkének.
  2. A pörzsanyagos kacsazsírba tegyük ezután a kockákra vágott gyökérzöldségeket, enyhén sózzuk meg, szórjuk meg cukorral, majd pirítsuk át az egészet.
  3. A karamellizálódott zöldségeket öntsük fel fehérborral, és forraljuk ki belőle az alkoholt.
  4. Tegyük vissza a lepirított csirkecombokat, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje a zöldségeket és a húst.
  5. A fűszereket érdemes egy teatojásban beletenni a mártásba, mivel így sokkal könnyebb lesz kiszedni őket.
  6. Fedő alatt kb. fél órán át főzzük takarékon a vadast, amíg a csirkecomb és a zöldségek is megpuhulnak.
  7. Szedjük ki a combokat és a teatojást.
  8. Ízesítsük mustárral, tejszínnel és citromlével. Turmixoljuk le a mártást, és húzzuk fel alaplével, ha esetleg túl sűrű lenne, és forraljuk fel utoljára.
  9. A csirkecombra tálalás előtt érdemes forró sütőben utoljára rápirítani, hogy jó ropogós legyen a bőre.
  10. Köretnek tálaljunk mellé pirított szalvétagombócot vagy zsemlegombócot vagy knédlit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!