r
Nosalty Logó

Csirke satay mogyorómártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Csirke satay mogyorómártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 2158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A mártáshoz

Összesen 171 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4317.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    1686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 2158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemelleket csíkokra vágjuk, hullámosan nyársra húzzuk.
  2. A szójaszószt, a citromlevet, a szezámolajat összekeverjük, és a húsra öntjük. Ebben pácoljuk, amíg a mártást elkészítjük.
  3. A kardamomot, az áttört fokhagymát, az apróra vágott vagy lereszelt gyömbért a szezámolajon megpirítjuk.
  4. A vizet, a mogyorót, az újhagymát, a többi fűszert, a mézet aprítóban pépesítjük. Ráöntjük a fokhagymás gyömbérre.
  5. Felöntjük kókusztejjel, sűrűre főzzük. Gyakran kevergessük, mert odakap.
  6. A húst sütőlemezre tesszük a páclével együtt.
  7. Forró sütőben pirosra sütjük.
  8. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7239
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Ajánló

Nem túl bonyolult elkészíteni, de a vendégeinket elkápráztathatjuk vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke satay mogyorómártással
8zsuzsa8 210 recept

Indonéz étel, a lányomtól tanultam. Nekünk annyira izlik, hogy nem győzök elég mogyorómártást készíteni. A kókusztej-konzerv és a fűszerek távol-keleti boltokban kaphatók, nem is drágák. Az eredeti recept szezámolajjal készül, mint minden indonéz étel, de ezt nehezebb beszerezni, ezért olívaolajjal főztem. Így is finom lett. Mivel a konzervben jóval több kókusztej van, mint amennyi a mártáshoz kell, felhasználom a desszerthez: sült banánt készítek indonéz módra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...