r
Nosalty Logó

Csirke-egytál kolbászos sült rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Metro
Csirke-egytál kolbászos sült rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A páchoz

A többihez

Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A páchoz

A többihez

Összesen 2224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A páchoz

A többihez

Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9752.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    8338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    665 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    3576 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4221 micro
Összesen 2224 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A páchoz

A többihez

Elkészítés

A páchoz

  1. Egy tálba öntjük a pác hozzávalóit, elkeverjük, és a csirkéket beleforgatjuk.
  2. Lefedjük fóliával, vagy egy frissen tartó zacskóba tesszük, és hagyjuk állni.
  3. Előkészítjük a többi alapanyagot.

A többihez

  1. Felaprítjuk a vöröshagymát, az újhagymát, a zellert, a petrezselymet, a chillit és végül a kolbászt.
  2. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk a kolbászokat. Leszűrjük és félretesszük.
  3. Az olívás-kolbászos zsírban picit rápirítunk a csirkékre, majd azokat is félretesszük.
  4. Jöhet a serpenyőbe a vöröshagyma, újhagyma, zeller. Átforgatjuk, és egy kicsit pároljuk.
  5. Fűszerezzük, beleszórjuk a rizst és a felaprított chilit, majd 1-2 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük a csirke alaplével, belehelyezzük a csirkéket és a kolbászokat, majd alufóliával lefedjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  7. Ha a rizs szépen megfőtt, a csirkehús is puhának tűnik, alufólia nélkül további 10 percig pirítjuk. Tálalásnál a petrezselyemmel és a maradék újhagymával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12300
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szupergyors, szuper egyszerű, "mindent bele" egytál azokra a napokra, amikor nincs kedvünk sokáig időzni a konyhában! 

Hozzávalók

A páchoz

A többihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...