Csirke-egytál kolbászos sült rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Metro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
A páchoz
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A többihez
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
556
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
A páchoz
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
17 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
A többihez
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
10 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
600g csirke alaplé42 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2224
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
A páchoz
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
A többihez
-
27g csirke alsócomb29 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
9.9g újhagyma2 kcal
-
4.3g halványító zeller1 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5.4g kolbász24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10.8g rizs39 kcal
-
32.4g csirke alaplé2 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Összesen
120
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2438.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 2084 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 135.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 894 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
556
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 101.2 g
Zsír
-
Összesen 113.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9752.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 865 mg
-
Nátrium 8338 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 542.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 665 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 626 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 3576 micro
-
β-crypt 372 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4221 micro
Összesen
2224
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A páchoz
-
1 ek só
-
0.5 ek bors
-
0.5 ek cayenne paprika
-
1.5 ek fűszerpaprika
-
0.5 ek oregánó
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek citromlé
-
4 ek olívaolaj
A többihez
-
4 db csirke alsócomb
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db újhagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 db chili
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
6 dl csirke alaplé
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A páchoz
- Egy tálba öntjük a pác hozzávalóit, elkeverjük, és a csirkéket beleforgatjuk.
- Lefedjük fóliával, vagy egy frissen tartó zacskóba tesszük, és hagyjuk állni.
- Előkészítjük a többi alapanyagot.
A többihez
- Felaprítjuk a vöröshagymát, az újhagymát, a zellert, a petrezselymet, a chillit és végül a kolbászt.
- Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk a kolbászokat. Leszűrjük és félretesszük.
- Az olívás-kolbászos zsírban picit rápirítunk a csirkékre, majd azokat is félretesszük.
- Jöhet a serpenyőbe a vöröshagyma, újhagyma, zeller. Átforgatjuk, és egy kicsit pároljuk.
- Fűszerezzük, beleszórjuk a rizst és a felaprított chilit, majd 1-2 percig pirítjuk.
- Felöntjük a csirke alaplével, belehelyezzük a csirkéket és a kolbászokat, majd alufóliával lefedjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
- Ha a rizs szépen megfőtt, a csirkehús is puhának tűnik, alufólia nélkül további 10 percig pirítjuk. Tálalásnál a petrezselyemmel és a maradék újhagymával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12300
- Feltöltés dátuma: 2017. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Metro
63 recept
Szupergyors, szuper egyszerű, "mindent bele" egytál azokra a napokra, amikor nincs kedvünk sokáig időzni a konyhában!