Csirke curry
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
375g csirke548 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
325g víz0 kcal
-
14g napraforgó olaj124 kcal
-
128g vöröshagyma46 kcal
Összesen
751
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1500g csirke2193 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
1300g víz0 kcal
-
56g napraforgó olaj495 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
Összesen
3008
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
40.8g csirke60 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4.9g paradicsom1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.7g joghurt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
35.4g víz0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
13.9g vöröshagyma5 kcal
Összesen
82
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 665.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
751
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 201.5 g
Zsír
-
Összesen 214.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 778 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3582.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1809 mg
-
Nátrium 846 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2661.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 619 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 673 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 206 micro
-
β-karotin 1865 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1000 micro
Összesen
3008
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 126 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db paradicsom
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 db babérlevél
-
1 dl joghurt
-
só ízlés szerint
-
4 szál koriander
-
1.3 l víz
-
7 ek napraforgó olaj
-
3 nagy db vöröshagyma
Elkészítés
- Egy lábasba beletesszük az olajat, kissé felhevítjük, és hozzáadjuk a köménymagot. Pár másodpercig közepes lángon kavargatjuk, vigyázzunk meg ne égjen.
- Ezután hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. Kavargatjuk, és üvegesre pároljuk.
- Amikor a hagyma üvegesre párolódott, beletesszük a feldarabolt zöld chilit, fél percig kavargatjuk.
- Ezután jöhet a reszelt vagy apróra vágott fokhagyma és a szintén a nagyon apróra vágott gyömbér. Kavargatjuk pár másodpercig, hogy süljön a fokhagyma, de ne égjen meg.
- Belerakjuk az őrölt koriandermagot, a kurkumát, fahéjat, szegfűszeget, a zöld és fekete kardamomot, babérlevelet, fűszerpaprikát és a sót. Összekavarjuk, és ráöntünk kb. másfél dl vizet. Lefedjük, és időnként megkavargatva elfőzzük a vizet. Ha elfőtt a víz, újra felöntjük kb. másfél dl vízzel, és addig főzzük, míg újra el nem főtt a lé róla. Így már az alaplé sűrű állagú lesz, és beletehetjük a csirkét.
- Amikor már a hús is belekerült a lábasba, közepes lángon fedő alatt főzzük kb. 25 percig. Időnként megkavarjuk. Elvileg víz nem kell alá, mert az alaplé elég ahhoz, hogy megpárolódjon benne a hús. Amennyiben szükséges, fél dl vizet tehetünk rá.
- Amikor már majdnem puha a hús, ráöntjük a joghurtot, és addig kavargatjuk, míg el nem tűnik a joghurt színe, és újra piros lesz a hús alatt a lé.
- Ezután beletesszük az apró kockára vágott paradicsomot. 5 percig kavargatjuk, majd kb. 1 l vizet öntünk alá. Közepes lángon kb. 15 percig főzzük. Kóstoljuk meg, ha kell utána sózzuk. Ha kész, megszórjuk apróra vágott korianderzölddel. (Aki nem szereti, el is hagyható.)
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1591
- Feltöltés dátuma: 2017. december 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Dina
4 recept
Ebben a receptben az indiai, pakisztáni csirke curry elkészítését mutatom be, ahogy én csinálom. Mindkét országban ugyanúgy használják az ételek elkészítéséhez ezeket a fűszereket. Nem véletlen, valamikor egy országot alkottak. Ez az étel hasonlít a mi pörköltünkhöz, de a sokféle fűszerezéstől pikánsabb az íze. Itt most nem készítettem nagyon erősre, sima fűszerpaprikát használtam, viszont az indiai és pakisztáni konyha előszeretettel használja az erős, piros chili paprikát. Nagyon finom csopatival, kenyérrel, de akár krumplival és rizzsel is. Jó étvágyat hozzá:)