r
Nosalty Logó

Csirke chakalaka mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
goedeburg
Csirke chakalaka mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A chakalakához

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A chakalakához

Összesen 2430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A chakalakához

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1937 micro
  • β-karotin
    4806 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    7747 micro
  • β-karotin
    19222 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    1678 micro
Összesen 2430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    335 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A chakalakához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A combokat egészben hagyjuk, vagy elvágjuk, mikróban 10 percigerős fokozaton előpuhítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba vagy teljesen fémből készült lábasba tesszük. (hogy fogantyúnk is maradjon :))
  3. A további hozzávalókat egy tálban elvegyítjük, és a keveréket ahúsra öntjük.
  4. 180 fokos sütőben 60 percig fedő nélkül rotyogtatjuk.
  5. Chakalaka készítése:
  6. Az olajat, fűszerekkel elkeverve 2-3 percig együtt főzzük, majd a zöldségeket hozzáadva 15 percig lassú tűzön főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20x15
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11054
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Ajánló

A chakalakát helyettesíthetjük, csípős/ nem csípős lecsóval, bazsalikom vagy paradicsom pesto-val. A 250 ml víz és 1 ek ételízesítő helyett alaplé is használható. Rizst, friss kenyeret, polentát, kukoricakását, főtt burgonyát adunk hozzá köretként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke chakalaka mártásban
goedeburg 18 recept

A chakalaka tipikusan dél-afrikai étel, curry-s, chillis zöldségmártás. Fogyasztják hidegen is, melegen is. Kiegészíthető laskára vágott káposztával, rózsáira szedett brokkolival vagy karfiollal. Ha kiegészítjük a zöldségeket, akkor a főzési idő az adott zöldség puhulásáig hosszabbodik. Nekem szerencsém van, konzervben is kapható.

Hozzávalók

A csirkéhez

A chakalakához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...