Csirke chakalaka mártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
goedeburg
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
31g majonéz167 kcal
-
31g joghurt19 kcal
-
63g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3g cukor10 kcal
A chakalakához
-
53 kcal
-
1g curry por3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g majonéz669 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g cukor39 kcal
A chakalakához
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
4g curry por13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
Összesen
2430
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
-
43.4g csirkecomb48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.4g majonéz29 kcal
-
5.4g joghurt3 kcal
-
10.9g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
A chakalakához
-
9 kcal
-
0.2g curry por1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.3g zöldpaprika1 kcal
-
10.4g sárgarépa4 kcal
Összesen
105
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 334.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1937 micro
-
β-karotin 4806 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101 g
Zsír
-
Összesen 188.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3299.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1167 mg
-
Nátrium 1426 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1338.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2104 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 7747 micro
-
β-karotin 19222 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 7721 micro
-
Lut-zea 1678 micro
Összesen
2430
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 336 micro
-
β-karotin 834 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 335 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
4 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
12.5 dkg majonéz
-
125 ml joghurt
-
250 ml víz
-
1 ek ételízesítő
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukor
A chakalakához
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ek curry por
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 közepes db paradicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
3 közepes db sárgarépa
Elkészítés
A csirkéhez
- A combokat egészben hagyjuk, vagy elvágjuk, mikróban 10 percigerős fokozaton előpuhítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba vagy teljesen fémből készült lábasba tesszük. (hogy fogantyúnk is maradjon :))
- A további hozzávalókat egy tálban elvegyítjük, és a keveréket ahúsra öntjük.
- 180 fokos sütőben 60 percig fedő nélkül rotyogtatjuk.
- Chakalaka készítése:
- Az olajat, fűszerekkel elkeverve 2-3 percig együtt főzzük, majd a zöldségeket hozzáadva 15 percig lassú tűzön főzzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20x15
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11054
- Feltöltés dátuma: 2011. július 26.
Ajánló
A chakalakát helyettesíthetjük, csípős/ nem csípős lecsóval, bazsalikom vagy paradicsom pesto-val. A 250 ml víz és 1 ek ételízesítő helyett alaplé is használható. Rizst, friss kenyeret, polentát, kukoricakását, főtt burgonyát adunk hozzá köretként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
goedeburg
18 recept
A chakalaka tipikusan dél-afrikai étel, curry-s, chillis zöldségmártás. Fogyasztják hidegen is, melegen is. Kiegészíthető laskára vágott káposztával, rózsáira szedett brokkolival vagy karfiollal. Ha kiegészítjük a zöldségeket, akkor a főzési idő az adott zöldség puhulásáig hosszabbodik. Nekem szerencsém van, konzervben is kapható.