r
Nosalty Logó

Csípős szezámmagos csirke pirított tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
RLorand
Csípős szezámmagos csirke pirított tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

Összesen 615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

Összesen 2452 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5052.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    2611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 2452 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

Elkészítés

Csípős szezámmagos csirke

  1. Felteszünk főni vizet egy kis sóval, és megfőzzük a tésztát. Amíg fő a tészta, felteszünk melegedni egy wokban vagy nagyobb serpenyőben egy kis olajat, majd ha már elég forró, beletesszük a zöldségkeveréket. (Igazából, azért a keveréket ajánlom, mert gyorsabb vele dolgozni, de nem bonyolult elkészíteni sem, ami fontos, hogy legyen hozzá káposzta és répa, a többi csak ízlés kérdése.) Ha kezd "összeesni" az olajon a zöldségkeverék, egy kicsit megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
  2. Ha a tészta megfőtt, akkor egy tésztaszűrőn keresztül leszűrjük és leöblítjük a tésztát.
  3. Ha elkészült a tészta és a zöldséget is megpirítottuk, a wokban összekeverjük a kettőt, és hozzáadjuk a szójaszószt, pár percig kevergetjük és pirítjuk. Én itt még szoktam hozzá adni egy kis csípős paprikát (vagy inkább sokat:) ), de ez teljesen ízlés kérdése. Ha ezzel megvagyunk, el is készült a tésztánk.

Pirított zöldséges tészta

  1. A csirkemellet vízszintesen kettévágjuk, majd a kisebb hosszúkás szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy kisebb tálkában felverünk egy tojást, és a csirkére öntjük. Kézzel vagy villával jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt vagy a lisztet, és ezt is jó alaposan összekeverjük.
  3. Egy serpenyőt felöntünk annyi olajjal, hogy meg tudjuk sütni benne a csirkemellcsíkokat. Ha az olaj már jó forró, egy villa segítségével egyenként beletesszük a "bepácolt" szeleteket. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a külső rétege. Ha ez megvan, kivesszük az olajból és lecsepegtetjük.
  4. A fokhagymát a kés lapos oldalával megtörjük, majd apróra kockázzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk a felvágott fokhagymát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csípős szószt, illetve a ketchupot. megkevergetjük párszor, majd hozzáadjuk a mézet is. 1-2 percig "forraljuk", majd hozzáadjuk a csirkemelldarabkákat.
  5. Jó alaposan megkeverjük a mártásban a csirkemelleket, majd hozzáadjuk a szezámmagot, és azzal is megkeverjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 19317
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 23.

Ajánló

Az elkészült szezámmagos csirkemellfalatkákat szedjük ki egy tálba, mert könnyen "beleragadhat" a serpenyőbe, ha kezd kihűlni a mézes szósz. Én úgy szoktam, hogy egy kör alakú jénai tálba kiszedem a tésztát, és ráteszem a csirkemellfalatokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős szezámmagos csirke pirított tésztával
RLorand 2 recept

Nálunk nagy kedvenc a különböző tájaknak különböző ízei. Ez egy elég egyszerű recept, tipikusan azon receptek közé tartozik, amelyeknek hosszabb a leírása, mint az elkészítése. Idehaza elég gyakran kerül terítékre.

Hozzávalók

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...