Csípős magyaros pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
3g élesztő3 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
33g víz0 kcal
A feltéthez ízlés szerint
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
33g paprikás szalámi164 kcal
-
17g csiperkegomba4 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
2 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
14 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
785
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
15g élesztő16 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
4g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g víz0 kcal
A feltéthez ízlés szerint
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
200g paprikás szalámi986 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
12 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
4706
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
0.7g élesztő1 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
17.2g finomliszt63 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
9.8g víz0 kcal
A feltéthez ízlés szerint
-
9.8g füstölt szalonna65 kcal
-
9.8g paprikás szalámi49 kcal
-
4.9g csiperkegomba1 kcal
-
19.7g paradicsom4 kcal
-
2.7g hegyes erős paprika1 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
9.8g sajt35 kcal
-
4.9g sűrített paradicsom4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
234
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1634.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 1031 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 186.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6509 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
785
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.6 g
Zsír
-
Összesen 303.3 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9808.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1508 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1657 mg
-
Nátrium 6186 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1119.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 888 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 632 micro
-
α-karotin 450 micro
-
β-karotin 2839 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 39056 micro
-
Lut-zea 563 micro
Összesen
4706
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1923 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 dkg élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
35 dkg finomliszt
-
1 kk só
-
2 ek olívaolaj
A feltéthez ízlés szerint
-
20 dkg paprikás szalámi
-
10 dkg csiperkegomba
-
4 db paradicsom
-
1 db hegyes erős paprika
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A meleg vízben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztet, a sót tálba tesszük, beleöntjük az élesztőt és az olajat, és annyi vizet még, hogy feszes, rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen megkelesztjük.
- A feltéthez valókat összedaraboljuk.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk vékonyra. Beletsszük a tepsibe, megkenjük sűrített paradicsommal, és rárakosgatjuk a feltétet. Megszórjuk a fűszerekkel, és reszelt sajttal. Pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 27733
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mint gombhoz a kabát! Ez esetben erős paprikához készült a pizza. Nagymamától hoztam, és mivel csak pizzán szeretem a nagyon csípőset, ezért készítettem ezt. Ez a mennyiség egy gáztepsire és egy kisebb tepsire elég, ha vékonyra nyújtjuk.